СподелиАргумент за отмяната на решението на Министерски съвет за създаване

...
СподелиАргумент за отмяната на решението на Министерски съвет за създаване
Коментари Харесай

Главчев разкри защо отмени решението за частната детска болница

Сподели
Аргумент за анулацията на решението на Министерски съвет за основаване на частна детска болница е създалото се публично напрежение, с което аз се съобразих. Това разяснява пред публицисти в Париж служебният министър председател Димитър Главчев, който се срещна с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман.

„ Приех причините на президента, който въпреки всичко издава указите за длъжностен министър председател и за министрите. Освен него, мисля, че най-малко три от политическите сили в Народното събрание изложиха техни причини срещу. Аз се вслушах в тях, както и в публичната полемика, която се развихри след приемането на това разпореждане. Нищо не предвещаваше нещо сходно и всичко си беше по безусловно законов ред. Но в действителност служебните държавни управления би трябвало да се занимават главно с провеждането на почтени и транспарантни избори. И такива решения, които са с по-широка вероятност, аз съм податлив да приема, че не трябва да се одобряват от служебна власт “, изясни министър председателят.

Късно нощес от Министерския съвет оповестиха, че по разпореждане на Главчев служебното държавно управление е отменило решението си за основаване на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и аз “ в София.

Няколко часа преди този момент Димитър Главчев разпореди незабавната анулация на държавното решение и съобщи желание да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане. Служебният министър-председател ще изиска също писмени пояснения от министъра на опазването на здравето за обстоятелствата и събитията по случая.

Припомняме, че Главчев даже предизвести здравния министър, че в случай че до края на деня отчетът за анулация на решението не бъде подаден, той ще предложи на президента Румен Радев Галя Кондева да бъде освободена от поста.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР