Вътрешният министър Калин Стоянов отказва да подаде оставка след призива

...
Вътрешният министър Калин Стоянов отказва да подаде оставка след призива
Коментари Харесай

След шефа на ДАНС и вътрешният министър отказа на Денков да подаде оставка

Вътрешният министър Калин Стоянов отхвърля да подаде оставка след апела на депутати от групата на ПП-ДБ към премиера Николай Денков да в профил силовия министър.

Това стана ясно на брифинг, откакто по-рано през днешния ден министър председателят изрази неодобрение от работата на министъра, като уволни негов заместител и ще чака да разиска с вицепремиера Мария Габриел оставката на министъра на вътрешните работи.

Стоянов уточни, че, в случай че подаде оставка, това значи да съобщи всички свои сътрудници, които нощес са били на терен. По думите му той е част от политическото управление, а оперативното управление е обвързване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.
Калин Стоянов увери, че е бил в непрекъсната връзка с него, както и с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи.
Той сподели, че няма напрежение сред него и премиера Николай Денков. На въпрос дали е бил притискан преди локалните избори, както по-рано съобщи Делян Пеевски, Калин Стоянов отговори, че не се е поддавал на напън.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи е почнал вътрешна инспекция поради чиновници на реда, които са надвишили правата си по време на митинга в София нощес, разгласи още Калин Стоянов.

Той добави, че е наредил инспекцията да бъде осъществена в незабавен порядък.

Калин Стоянов уточни, че оперативната активност на Министерство на вътрешните работи е поверена на основния секретар и по тази причина не е бил на мястото на конфликтите.

Министърът отговори и на изказванията на Николай Денков, че е бил на кинопрожекция. Той уточни, че е участвал на представянето на филм за телефонните измами, по който Министерство на вътрешните работи е съветник.

Той е безапелационен, че дейностите на полицията и жандармерията са реципрочни на експанзията от страна на крайни почитатели, чиято цел е била да окървавят митинга.

„ Станахме очевидци на невиждан разгром в центъра на столицата във вчерашната вечер. Само за час бяха потушени вълнения, които в някои европейски страни се трансформират в всеобщи. В същото време не одобрявам дейностите на единици чиновници, които превишиха правата си и не се оправиха със задачата да не се поддават на провокации “, съобщи Стоянов.

По думите му единствено навременната и съответна реакция на полицията и жандармерията са предотвратили по-сериозни вреди, а и даже жертви.

 

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР