Вътре в Белия дом на Байдън: 5 извода от новата книга на Франклин Фоер, „Последният политик“

...
В новата си книга писателят на списание Atlantic Франклин Фоер
Коментари Харесай

В новата си книга писателят на списание Atlantic Франклин Фоер навлиза дълбоко в Западното крило. Проследявайки реакцията на новия президент на пандемията от коронавирус, преговорите с Конгреса, изтеглянето от Афганистан и войната в Украйна, Фоер предоставя интимен поглед върху първите две години от управлението на Байдън.

По-рано тази седмица Уайт Прессекретарят на Камарата Карин Жан-Пиер оспори някои от докладите на Фоер.

По-долу пет извода от Последният политик.

Прочетете повече от Yahoo News: , чрез Associated Press

1. COVID управлява първите дни на администрацията.

Байдън влезе в Белия дом, докато пандемията оставаше мощна заплаха. Фоер пише, че неговият мениджър на кампанията Джен О’Мали Дилън е бил натоварен със задачата да изготви план за предотвратяване на разпространението на вируса в тесните помещения на Западното крило.

Маскирането беше задължително. На служителите „беше казано да обядват на бюрата си при затворени врати. ... Повечето срещи ще се провеждат чрез Zoom, дори ако колега седи в съседство.“

Обичайните тържества по встъпването в длъжност на президента бяха отменени, тъй като Вашингтон се разтресе не само от пандемията, но и от ян. 6 бунт в Капитолия.

Прочетете повече от Yahoo News: , чрез Los Angeles Times

2. Секретарят на HHS Ксавие Бесера отказа да предприеме действия спрямо непридружени непълнолетни

Фоер пише, че Байдън е бил ядосан на Бесера, министър на здравеопазването и човешките услуги, че не е направил повече, за да помогне за настаняването на непридружени непълнолетни, които са влезли Съединените щати, пресичайки границата с Мексико.

Според Фоер, Бесера е казал, че ще се намеси, ако му бъде наредено писмено от Байдън, настояване, което му спечели укор от Сюзън Райс, председател на вътрешната политика Съвет: „Няма да получите писмено искане. Президентът не работи така. Той ви е дал заповед.“

Широко известен във Вашингтон като един от най-малко любимите членове на кабинета на Байдън, Бесера „изглежда неохотно поема отговорностите си.“

(Бесера не е отговори публично на репортажа на Foer. По време на спора Politico съобщи, че Becerra е за по-предпазлив подход. „В момента има много неща на плочата“, каза човек, близък до секретаря.)

Прочетете повече от Yahoo News: , от National Review

3. Камала Харис се бореше да намери своята роля в администрацията

След като самият той е бил вицепрезидент, „Байдън искаше да се отнася към Харис с уважението, което смяташе, че Барак Обама не му е оказал,“ Фоер пише. В същото време тя може да бъде слаба и силно чувствителна към критики, някои от които могат да имат нещо повече от оттенък на расизъм или женомразство. Тя беше толкова нетърпелива да избегне спорове, че „помоли да бъде назначена за отговорник за отношенията със Скандинавия“, според Фоер. Вместо това тя получи миграционната криза и правото на глас.

Прочетете повече от Yahoo News: , чрез

4. Радост от вдигането на правилата за маска

Администрацията на Байдън беше рутинно представяна от критиците си като прекалено предпазлива, когато ставаше дума за пандемични ограничения. Фоер обаче рисува малко по-различна картина, описвайки радостта, която Кейт Бедингфийлд, тогава директор по комуникациите, е изпитала, когато е научила, че директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски (която оттогава е напуснала поста) премахва насоките за маскиране за ваксинирани хора .

„След като тя пристигна на работа, оперативният екип на Белия дом изпрати имейл с инструкции на персонала, че вече не е необходимо да носят маски в сградата“, пише Фоер. „Бедингфийлд излезе от кабинета си, свали маската от лицето си и изтърси: „Та-да.“ Тя отиде по коридора до кабинета на [шефа на Белия дом] Рон Клейн и се пошегува: „Ако знаех, че това е идвам, щях да се гримирам днес.“

Прочетете повече чрез Yahoo News:

5. Байдън не вярваше на Зеленски

Днес украинският президент Володимир Зеленски е широко почитан за това, че се противопостави на Владимир Путин, когато Русия нахлу в нацията му – за втори път от осем години – през 2022 г. И той няма помощ точно като Байдън, който посети младия лидер в Киев по-рано тази година. Дръзкото пътуване до обсадената столица на Украйна, проведено тайно, дори е обект на нова президентска реклама.

Но когато се срещнаха за първи път във Вашингтон в края на 2021 г., повече от година преди началото на войната , Байдън беше открил, че бившият актьор и неопитен политик се дразни. По време на среща в Овалния кабинет Зеленски решително изтъкна, че Украйна трябва да се присъедини към НАТО, само за да получи хладен отговор от президента на САЩ.

В отговор, пише Фоер, Зеленски започна да „чете лекции“ на Байдън за това как е НАТО на път да стане без значение във всеки случай.

„Това беше абсурден анализ — и крещящо противоречие. И това вбеси Байдън.“

Зеленски, от своя страна, смята Байдън за „слаб“.

Прочетете повече чрез Yahoo News:

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР