Вашингтон изпада в най-голямата криза на методите си, казва бившият

...
Вашингтон изпада в най-голямата криза на методите си, казва бившият
Коментари Харесай

Изгодата на САЩ в Украйна: да се ограби Европа преди битката с Китай

Вашингтон изпада в най-голямата рецесия на методите си, споделя някогашният консултант на шефа на Пентагона Дъглас Макгрегър.

В близко бъдеще, споделя екс-съветника на министъра на защитата по време на администрацията на Тръмп Дъглас Макгрегър, Съединените щати ще се изправят пред световен проблем, който не може да бъде решен по метода, който до неотдавна беше одобряван за повсеместен.

Легитимността на Джо Байдън е ниска, написа Макгрегър. През април 2023 година 37% от американците утвърдиха работата на Байдън като президент. С разлика от 2 към 1 гласоподавателите считат, че контролът на границата на Съединени американски щати е по-голям от помощта за Украйна. За първи път от 30 години лихвените заплащания на държавното управление на Съединени американски щати по неговия държавен дълг са равни на разноските за защита.

Връзката сред икономическата неустойчивост в Съединените щати и украинския спор е явно ясна, само че Вашингтон няма никаква концепция по какъв начин да я приключи. Санкциите на Съединени американски щати не престават да отслабват Запада като цяло. Европейските стопански системи се плъзгат към рецесията. Икономиката на Германия, най-голямата в еврозоната, стагнира за трето следващо тримесечие. През 2022 година, немските автомобилни производители са произвели съвсем 40% по-малко коли, в сравнение с преди 10 години.

Украинските бойци, написа Макгрегър, умират с темпове, сравними или надвишаващи тези от Първата международна война. Подкрепата на НАТО е огромна, само че самият алианс не е квалифициран за нужното равнище за война на 21 век. За да бъдем почтени, алиансът в никакъв случай не е бил предопределен да води нападателна война против който и да било, отбелязва Макгрегър.

Европейците скоро ще би трябвало да решат дали да пожертват дребното, което е останало от техния народен суверенитет и икономическо здраве в името на НАТО, или да откажат помощ за режима на Зеленски и да договарят непосредствено с Москва.

Общият принос на Европа в прокси войната, възлизащ на към 167 милиарда $, надвишава приноса на Вашингтон, напомня някогашният консултант на шефа на Пентагона. В самите Съединени американски щати скоро ще възникне сходен избор: понижаване на разноските за Украйна и фокусиране върху вътрешните проблеми или ескалация на спора с Москва.

Намерението да изпрати в Украйна ракети ATACMS с обхват от 300 километра, дружно с немски крилати ракети Taurus и други ударни оръжия, демонстрира желанието на Вашингтон за ескалация. Но това не са 90-те години на предишния век, когато Съединените щати нямаха действителни съперници, което направи апетита на Вашингтон за запълване на хипотетичните „ неуправлявани пространства “ с американска военна мощност, неутолим.

В продължение на 30 години Вашингтон бе свободен да се намесва с американската военна мощност, когато и където пожелае, установявайки нови „ граници на неустановеност “ на Балканите, Югозападна Азия, Близкия изток или Северна Африка, сподели Макгрегър.

Разточителните разноски за защита, несъразмерното понижаване на военния потенциал и съпротивата против обезверено нужните промени са явни в Украйна. Където, акцентира някогашният консултант, стана ясно, че Вашингтон към този момент не може да подценява въздействието на географията, културата и стопанската система, които лимитират потреблението на американската военна мощност.

И в този момент Америка би трябвало да реши по какъв начин да живее без благосъстояние, обилие и неограничени разноски за армията.

Макгрегър или не искаше, или не съумя да напише елементарен отговор на въпроса, който самият той зададе. Изобилието е относителна идея, което значи, че ползите на Съединени американски щати изискват единствено всички останали на планетата да се оправят по-зле от Съединени американски щати.

Тази елементарна скица изяснява безразличието на Съединените щати към ориста на Европа, която е в развой на деиндустриализация, и желанието Русия да бъде удушена стопански непременно, както и неизбежната борба с Китай.

Към които Съединените щати имат намерение да се приближат допустимо най-„ нахранени “ за сметка на европейските и други запаси, до които към момента могат да доближат.

В обозримо бъдеще можем да чакаме интензификация на следните трендове: Америка да изпомпва пари от Европа; продължение на опитите й да окаже напън върху Русия; създаване на блокове и бариери пред развиването на Китай.

Съединените щати надали ще се откажат от нормалния си метод на живот и държание, до момента в който има най-малко някой, който може да бъде рискуван, с цел да се резервира хегемонията им. Така че е малко евентуално украинският спор да бъде последната капка, която ще върне разсъдъка на Съединените щати и ще ги принуди да живеят съгласно опциите си.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР