Вашингтон — Конгресът се насочва към ново затваряне, след като

...
Вашингтон — Конгресът се насочва към ново затваряне, след като
Коментари Харесай

Конгресът не е по-близо до финансирането на правителството преди крайния срок за затваряне следващата седмица

Вашингтон — Конгресът се насочва към ново затваряне, откакто реализира дребен прогрес в напредването на законопроекти, с цел да резервира държавното управление отворено, защото законодателите заобиколиха на косъм пропуск във финансирането на съвсем шест преди седмици.

Правителството се финансира до 17 ноември, само че ръководеният от демократите Сенат и следената от републиканците Камара към момента не са постигнали съглашение за това по какъв начин организациите да продължат да работят след тази дата.

„ Със сигурност желаеме да избегнем затваряне на държавното управление “, сподели във вторник ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън от Луизиана.

Но републиканците в Камарата към момента не са разкрили проекта си за това по какъв начин да финансират държавното управление, откакто прекараха три седмици в опити да изберат нов ръководител на Камарата, откакто представителят на Калифорния Кевин Маккарти беше свален поради краткосрочното двупартийно съглашение, което предотврати прекъсването в края на септември.

Джонсън призна предходната седмица, че има „ възходящо самопризнание “, че е нужна друга краткосрочна мярка, известна като продължаващо разрешаване.

Той изложи голям брой варианти, в това число " стъпаловиден " метод, който ще дефинира разнообразни дължини на финансиране за обособени сметки за бюджетни заеми.

„ Бихте създали една част от подмножество от сметките до дата декември, а останалата част до дата януари “, сподели Джонсън във вторник.

Имаше и полемики по отношение на краткотрайна мярка, която ще изтече през януари „ с избрани ангажименти “, сподели той.

От четвъртък следобяд не беше ясно по какъв начин ще продължат републиканците в Камарата на представителите. За повторно в границите на една седмица Камарата също по този начин анулира гласуването на два законопроекта за финансиране, които не получиха поддръжка за приемане, добавяйки към дисфункцията.

Демократите от Камарата на представителите обявиха, че желаят „ чиста “ продължаваща резолюция, която ще разшири държавното финансиране на равнищата от миналата година, и споделят, че „ стъпаловиден “ метод не е новак.

„ Ще забележим идната седмица какво в действителност ще създадем “, сподели републиканецът Джон Дуарте от Калифорния в четвъртък. „ Голяма част от това ще бъде обвързвано с това, можем ли да приемем някои чисти сметки за бюджетни заеми и да премахнем маймунския бизнес от тях. “

Твърдодесните членове, които изместиха Маккарти поради последната краткотрайна мярка, когато тя не отговори на техните претенции, може да отслабнат малко на Джонсън поради бързия поврат след избирането му за представител, само че и неналичието на съкращения на разноските рискува да ги разстрои.

Очаква се Сенатът да гласоподава идната седмица краткотрайна мярка, макар че не е ясно за какъв брой време нейната версия ще удължи държавното финансиране. Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър сподели, че горната камара няма да одобри никакво партийно законодателство от Камарата.

Елис Ким и Алехандро Алварес способстваха за репортажите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР