Varna24.bg от Триумф такси, която в момента е най-голямата таксиметрова

...
Varna24.bg от Триумф такси, която в момента е най-голямата таксиметрова
Коментари Харесай

Големите таксиметрови фирми във Варна: Не участваме в разговори за картелни споразумения

Varna24.bg от Триумф такси, която сега е най-голямата таксиметрова компания във Варна.

Коментарът бе във връзка поставения ултиматум за повдигане на цената на таксиметровите услуги до огромните централи в града, изпратен от профсъюз " Авто 94 " в края на предходната седмица, в който се поставяше като краен период за реакция 7 ноември.

Ето какво се посочваше в писмо, изпратено до шефовете на " Триумф такси ", " Ласиа такси ", " Омега такси ",  " Хипо такси ", " ОК експрес такси ".

" На 31.10.2018 година се организира заседание на таксиметровите водачи от гр. Варна, в което взеха присъединяване независими водачи и водачи от всички централи. 

С оглед на увеличените разноски, влошената инфраструктура, инфлацията, високият риск и отговорност, които носим взехме решение да приемем минималната цена, на която да возим за един километър пробег - дневна цена 1,00 лева и нощна цена 1,20 лева Всички водачи работим за лична сметка и желаем сами да си определим цената, на която да работим. Поехме ангажимент, че в случай че се появи индивид, който съобщи предпочитание да работи на по-ниски цени от нашите ще бъде бойкотиран от наша страна. Ако до 10:00 часа на 07.11.2018 година няма позитивно мнение от ваша страна ще прекратим приемането на поръчки до угаждане на настояванията ни. Не желаем борба и сме подготвени за разговор с вас по отношение на възстановяване на услугата лек таксиметров транспорт. ", се показва в обръщението. 

Очаква се таксиметровите водачи, подкрепили настояването, да се съберат през днешния ден в 15 часа на паркинга на огромен строителен хипермаркет в града, с цел да обсъдят по-нататъшните си дейности.  

Припомняме, че настояването за нарастване на цената на таксиметровите услуги бе импортирано в транспортната комисия към Община Варна на съвещание на 9 октомври. Тогава съветниците изслушаха представителите на сектора, които за поредна година внасят искане за приемане на по-висок най-малък предел. Мнозинството общински съветници са на мнение, че цените на услугата се образуват напълно на пазарен принцип и отхвърлиха да одобряват предложенията. Същевременно членовете на комисията показаха подготвеност да обсъдят с сектора размера на годишния налог за таксиметров транспорт. " В нашите пълномощия е да вършим корекции на данъка, само че не и да решаваме на какви цени да возят такситата в града “, посочиха съветници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР