Сериалите дават възможност на създателите им да разгърнат и разкажат

...
Сериалите дават възможност на създателите им да разгърнат и разкажат
Коментари Харесай

Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момента 

Сериалите дават опция на основателите им да разпрострат и опишат една история в цялата й цялост и искра. Това разяснява в предаването " Сториборд " на Радио " Фокус " кинокритикът Зорница “Зузи " Аспарухова.

Продукцията на Netflix " Baby Reindeer “ се състои единствено от 6 епизода, само че наситени със страшни и много притеснителни страсти. Това е биографичната драма на един сценарист, продуцент, режисьор основен артист: Ричард Гад, който се превъплъщава в личната си измислена версия – в основния си воин Дони Дън. Сериалът е фрапантен и е с голяма известност в обществените мрежи.

" Сериалът наблюдава живота на младеж, който претърпява много мрачни моменти в търсене на любовта. Преминава през опиати, безразборни полови контакти, конфликт с обсесията на една налудничава жена. Когато го гледаш, си казваш: това е същинският живот, живият живот, “ показа кинокритикът и изясни, че изводът от сериала е, че коренът на всяко зло постоянно е нещо, случило се в тийнейджърската ни възраст, и че човек е виновен за изборите, които прави. 

" Новият сериал " Рипли “ (Ripley) е превъзходен роман, основан на книгите на Патриша Хайсмит. Версията на артиста Андрю Скот и методът му към построяването на облика на Томас Рипли е надалеч по-достоверна по отношение на творчеството на Хайсмит, “ безапелационна е Зузи Аспарухова. Сериалът споделя за морално деградиралия и нарцистичен Томас Рипли, който от оскъдно, само че мъдро момче със социопатия се трансформира в част от елита на обществото. Целият сериал е решен в черно-бялата гама, което може би насочва и към тъмната страна на човешката природа, счита тя.

" Хубавото на сериала и въобще методът на режисьора и сценарист Стивън Зейлиън към облика на Рипли е, че той съумява да разгърне персонажа. Режисьорът споделя доста и най-различни истории, които не са следващи в поредицата книги, само че все пак е съумял да ги сплоти в гладко и единно цяло. В сериала няма заповеднически звук, няма вярно и неверно, всеки може да реши за себе си дали Томас Рипли му е приветлив и дали постъпва вярно, “ изясни тя.

Водещият Благой Д. Иванов добави, че едни от най-качествените филми в последните години са акомодации по книги, като даде образец със сериала " Шогун “, екранизация на едноименния разказ на Джеймс Клавел. " В него може да се каже, че се усеща литературата в цялостната режисура на продукцията. “

Според кинокритика едно от възприятията, които човек наложително би трябвало да има, е възприятието за мярка. Зорница Аспарухова счита, че продълженията на доста положителни сериали не всеки път са добра концепция, тъй като по този метод историята се размива и изгубва смисъла си " Свършването на нещо е значимо по този начин, както е значимо и началото му. “ За нея " Шогун “ е една извънредно добра акомодация на извънредно известен разказ, което е огромно достижение, и основаването на продължение на логичен приключената към този момент история е безсмислено. Според нея 8-ия сезон на " Игра на тронове “ е добър образец за неприятно продължение на сериал.  

Вторият сезон на научнофантастичния сериал " Трите тела “ (3 Body Problem), основан на трилогията на китайския публицист Лиу Цъсин, съгласно Зорница Аспарухова също е извънредно забавен и заслужава да се гледа. " Бавният метод е значим в тази история, тъй като дава опция на историята да се разгърне. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР