Варна. В качеството си на организатор на най-мащабния младежки фестивал

...
Варна. В качеството си на организатор на най-мащабния младежки фестивал
Коментари Харесай

Дариха уникалното 30-метрово пано от ФънСити+ на новия спортен комплекс във варненския квартал „Владиславово“

Варна. В качеството си на уредник на най-мащабния юношески фестивал ФънСити +, Дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна подари неповторимото 30-метрово пано с анимационни герои, основано по време на фестивала това лято, на новия състезателен комплекс във „ Владиславово “.

Дарението е направено с експлицитното единодушие и поддръжка от създателя на композицията с анимационни герои Николай Чакъров – Niкo CH, както и от кмета на регион „ Владислав Варненчик “ Николай Кастодинов.

Младият художник персонално взе участие в акцията по преместването на творението си, което бе изложено дълго време на оградата на ВТГ „ Г. Ст. Раковски “ във Варна със съдействието на управлението на учебното заведение.

„ За мен беше значимо композицията, която сътворих, да стигне до маскимален брой хора, да продължи да живее и да зарежда с юношески дух и сила. Смятам, че в новия си дом, модерният състезателен комплекс във „ Владиславово “, то намира своето уместно място, където младежите ще могат да му се радват “, споделя Николай Чакъров.

Той разкри, че е съумял да сътвори големия винил с графити герои единствено за три дни, като на финалната права призна, че е потърсил малко помощ от двама другари. За облиците, запечатани на паното младият художник показа:

„ Това са герои, които ни припомнят на обичаните анимационни облици от филмчетата в детството ми. Не ми е останало време да дам име на всеки. Като дете гледах доста Cartoon Network, гледах съветски анимационни филмчета, американски остарели анимации. Голяма част от нещата и формите, които употребявам, са понякакъв метод взаимствени. Не откривам топлата вода, само че сигурно си преправям нещата през моята призма “, споделя Николай Чакъров.

„ Всъщност с изключение на с графити се занимавам и с цифрови изкуства, като отбягвам от графичния дизайн, защото мен ме влече там, където има някакви изображения. Рисувам най-много сходни на тези герои, които оказват помощ на млакия и междинен бизнес за израстване и усилване на самата му еднаквост по някакъв метод. Рисувам заведения, търговски обекти, фитнес зали на всички места по света и у нас. Ритъмът, с който работя ми харесва.

Планирам отварянето на нова школа за деца във Варна, както и в София. Решил съм да оказа помощ на младежи, които имат такива ползи, да ги науча на техники и умения. Ще се веселя да оказа помощ с каквото мога “, добавя актьорът.

Според него каквото и да се направи, не може да се спре безраборното изобразяване по стени във Варна и вандалските прояви, само че може тези прояви да бъдат лимитирани, в случай че младежите бъдат образовани и имат по-висока естетическа просвета. В България има доста места, които съгласно младия създател могат да бъдат сцена за изява на графити художниците.

Според него, остарели, изоставени здания, грозни електрически табла, траснсформатори и подлези могат да бъдат превърнати в шедьоври.

„ Можем да оцветим сивата градска среда. Ако всеки даде нещо от себе си, можем да живеем в един по-красив свят! “, безапелационен е Николай Чакъров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР