Варна. Проверките на Министерството на туризма са само по отношение

...
Варна. Проверките на Министерството на туризма са само по отношение
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Проверките на Министерството на туризма са само по отношение на плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на вицепремиера Симеонов

Варна. Проверките на Министерството на туризма са единствено във връзка с плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на вицепремиера Валери Симеонов. Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в полемиката „ За по-чист морски туризъм “ във Варна, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ по отношение на инспекциите по Черноморието. " Навсякъде се вършат инспекции за съблюдаване на закона. Разбира се, доста би трябвало да се преценява методът и методите, по които тези инспекции се правят, с цел да не се вреди на българския туризъм. Проверките, които правим от Министерството на туризма, са единствено във връзка с плажовете, не във връзка с хората и постоянно нашите инспекции са в светлата част на денонощието. Смятам, че когато бъдат открити нарушавания, ние даваме наставления, след което вършим повторна инспекция и в случай че предписанията не са изпълнени, има глоба ", разяснява Ангелкова. Тя сподели още, че няма съгласуваност сред инспекциите, които прави Министерството на туризма и тези на вицепремиера Валери Симеонов. " Нашите инспекции са независими и са свързани с ръководството на плажовете, тъй че няма нищо общо с инспекциите, които се правят от негова страна ", посочи министърът.
Тя добави, че още в края на предходната година е почнало разискването на статута националните курорти. " Те са имиджът на българския туризъм. Затова доста би трябвало да се внимава с това по какъв начин представяме този имидж. В момента тече публично разискване на тематиката, по този начин и в Народното събрание. За мен е доста значимо дейностите, които се правят там да бъдат регламентирани, тъй като по този метод точно ние можем да подсигуряваме качеството на туристическия артикул. Всички други еднократни прояви водят до отрицателно показване на нашата страна като туристическа дестинация, в сравнение с противоположното ", разяснява министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР