Варна. Позиционираме България като атрактивна страна на руския пазар не

...
Варна. Позиционираме България като атрактивна страна на руския пазар не
Коментари Харесай

Зам.-министър Милко Теофилов: Позиционираме България като атрактивна страна на руския туристически пазар не само за летния сезон

Варна. Позиционираме България като атрактивна страна на съветския пазар освен за летния сезон. Това съобщи пред публицисти зам.-министърът на туризма Милко Теофилов, който взе участие във форума „ Духовни и историко-патриотични направления в Русия и България “ в курортния комплекс Св. Константин и Елена край Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . „ Този конгрес е една стъпка напред в развиването на българо-руските връзки в региона на туризма. На всеки конгрес приказваме за диверсификацията на българския туристически артикул, това е една стъпка в тази посока. Излизаме с съответни оферти за съветската страна, свързването на равнище райони и области сред България и Русия, благоприятни условия за детски туризъм. Имаме една много самодейна страна в лицето на госпожа Олга Ярилова – шеф на департамента по туризъм и районна политика в Министерството на културата на Русия. От това ще произтече пътна карта, която ще следваме. Тя ще е обвързвана с диверсификация на българския туристически артикул като цяло – детски, поклоннически, СПА туризъм, здравен туризъм. Надявам се да работим положително “, сподели още зам.-министър Милко Теофилов. Той добави, че първата съответна стъпка в тази посока е даването на българския календар от събития за 2018 година в съветския културен туристически календар, с цел да има видимост на тези събития в Русия. Представители на разнообразни общини, които вземат участие във форума, показват и рекламни материали.
Събитието се провежда от Министерството на туризма на България и Министерството на културата на Руската федерация и е част от програмата на Дните на съветската духовна просвета в България.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР