Варна. Културата е темата на конференцията, която Българската телеграфна агенция

...
Варна. Културата е темата на конференцията, която Българската телеграфна агенция
Коментари Харесай

Конференция във Варна ще обсъжда европейските политики в областта на културата

Варна. Културата е тематиката на конференцията, която Българската телеграфна организация провежда на 7 април 2022 година (четвъртък) в Пресклуба си във Варна в границите на самодейността „ Български гласове за Европа “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .
Конференцията ще открият евродепутатът Емил Радев, кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф Благомир Коцев и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Акценти на полемиката във Варна ще бъдат европейските политики в региона на културата – визията за вписването на българския спектакъл, кино, опера и балет в общоевропейското семейство, представянето на достиженията на българската археология като част от европейската просвета, трансграничните начинания, фестивалните прояви и тяхното бъдеще, връзката сред образованието и културата, както и сред туризма и културата.

В полемиката ще бъдат наранени и тематики като финансирането на културни начинания, опциите за реализация на публично-частни партньорства и други

Бъдещето на българското кино се корени в неговото минало. Сега е нужна поддръжка от висшата администрация към Изпълнителната организация „ Национален кино център “, с цел да може институцията да се оправя с провокациите, подбудени от новия закон за филмовата промишленост, споделя режисьорът Милко Лазаров, ръководител на Съюза на българските кино дейци, който е един от участниците в полемиката. От Европейска комисия той чака по-активна активност в съгласувателните процедури по правене на общ правилник за отбрана на авторските и сродни права, и най-много в контрола при използването им.

В полемиката ще вземат участие още Кристияна Димчева - основен библиотекар на Регионалната библиотеката във Варна, Ива Чавдарова - шеф на „ Мартенски музикални дни ", Светлозара Христова - специалист по фестивални прояви, Виктория Николова - шеф на Областния информативен център във Варна, Даниела Димова - шеф на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна, Владимир Славчев - археолог, Веселин Димов - креативен шеф на центъра " Топлоцентрала ", доцент Генка Рафаилова – шеф на Колежа по туризъм, доктор Доника Кирова от Варненския свободен университет, студенти и възпитаници от Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР