Варна. Катедрата по Психиатрия и медицинска психология към Медицински университет

...
Варна. Катедрата по Психиатрия и медицинска психология към Медицински университет
Коментари Харесай

Проф. Андреас Хамбургер ще представи книгата „Филмова психоанализа. Неосъзнатото в киното, киното в неосъзнатото“ в Медицински университет-Варна

Варна. Катедрата по Психиатрия и здравна логика на психиката към Медицински университет - Варна провежда показване на книгата „ Филмова психоанализа. Неосъзнатото в киното, киното в неосъзнатото " на проф. Андреас Хамбургер, оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Събитието ще се организира на 29 март в Първа публика от 16:00 ч.
Всички искащи да участват ще могат да схванат повече за метода на филмовата психоанализа, развита от проф. Хамбургер и неговата брачна половинка доктор Вивиана Праматароф-Хамбургер, която се основава на зрителското усещане.

По време на срещата ще бъде прожектиран и 20-минутният филм на Чарли Чаплин „ Имигрантът ", който присъстващите ще могат да обсъдят и проучват, дружно с Проф. Хамбургер.
Максималният брой на гостите/участниците ще бъде 50–60 души при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Проф. Андреас Хамбургер е германист, психолог и психоаналитик, преподава клинична логика на психиката и кино разбора в International Psychanalytic Universary (IPU) в Берлин. Научната област на неговите проучвания е обществената контузия, кино разбора и супервизия.
Д-р Вивиана Праматароф-Хамбургер е доктор (завършила е медицина в МУ-Варна), психотерапевт и сексолог, доцент в Лудвиг-Максимилиан университет, Мюнхен. Съосновател е на аналитичната група „ Филм и психоанализа ", която от 2008 година показва и проучва филми в Музея на киното, Мюнхен.
Семейство Хамбургер са куратори и на Първия фестивал „ Филм и психоанализа " в Созопол, извършен през 2010 година, както и съоснователи на софийската кино група.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР