Вариантът на коронавируса хвърля сянка и върху европейската . Оптимистичните

...
Вариантът на коронавируса хвърля сянка и върху европейската . Оптимистичните
Коментари Харесай

Европейската икономика - тъкмо започна да се съвзема и отново ограничения

Вариантът на ковид хвърля сянка и върху европейската. Оптимистичните прогнози за възобновяване отстъпват място на терзанията по отношение на повишаването на инфекциите и възобновяване на обществени и пътни ограничавания от от ден на ден държавни управления, оповестява БГНЕС. Премахването на блокировките през последните месеци подхрани възобновяване на интензивността и бизнеса, разноските на дребно и доверието на семействата, както и доста анализатори покачиха прогнозите за напредък на континента.

Самата Европейска комисия увеличи прогнозите си за напредък за 27-те през 2021 година на 4,8%, след рекордното стесняване от 6,2% през предходната година. Това би било най-бързото уголемение, следено от не по-малко от 1976 година То ще върне стопанската система на Европейски Съюз на предпандемично равнище до края на годината. Но това би било допустимо единствено без въвеждането на нови ограничавания и при изцяло отворени стопански системи.
 Мицотакис оптимист за бъдещето на гръцката стопанска система Мицотакис оптимист за бъдещето на гръцката стопанска система
Гръцката стопанска система устоя на нападението на коронавирусната пандемия и е подготвена да се съживи, съобщи министър-председателят Кириакос Мицо...

Германия и Франция посъветваха своите жители да не пътуват до Испания , където броят на инфекциите настигна този, в Португалия. Истински леден душ за туристическия бранш на тази страна при започване на решителен сезон. Министърът на туризма и представител на държавното управление Мария Хесус Монтеро, даде ясно да се разбере. " За нас е доста значимо да успеем да запазим идването на туристи за остатъка от юли, август и септември. Работим двустранно с всички, при които може да има някаква угриженост ".

От своя страна, Португалия изисква почиващите да бъдат имунизирани , да имат негативен тест за ковид или да са се възстановили от инфекцията, с цел да останат в хотелите си или да се хранят в заведенията за хранене в доста региони на страната. „ Ще бъде нужен негативен тест или дигитален документ във всички туристически места за настаняване “, сподели министърът на президентството Мариана Виейра да Силва. " Тази мярка покачва сигурността. Тя не лимитира икономическата активност и усилва сигурността, което е задачата на нашите ограничения ".

Холандия пък разгласи възобновяване на рестриктивните мерки за питейни заведения, заведения за хранене, места за нощен живот и събития онлайн единствено две седмици след премахването им. Скоростта на ежедневните инфекции се е умножила по 10. И Кипър още веднъж ограничи броя на хората в заведения за хотелиерство и развлечения предходната седмица, откакто записва най-високия дневен приръст на инфекциите през годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР