Върху гърба на 5-месечния Нуо Нуо се появила плашеща аномалия,

...
Върху гърба на 5-месечния Нуо Нуо се появила плашеща аномалия,
Коментари Харесай

Опашка израсна върху тялото на 5-месечно бебе

Върху гърба на 5-месечния Нуо Нуо се появила плашеща особеност, която накрала разтревожената му майка да потърси здравна помощ, тъй като от гръбначния дирек на дребното момченце е израснала опашка.

В задната част от тялото на дребното бебе се появило разединение на няколко прилежащи прешлени, които образували опашката на 5-месечното момченце.

При естественото развиване на тялото прешлените на гърба се затварят в прешленен пръстенов канал.

Ако сред няколко прилежащи прешлени съществува разединение, през формираната пролука се доближава до кожата обвивката на гръбначния мозък.

Това може да докара до сериозна зараза в тялото.

Майката на 5-месечното бебе показа пред медиците, че малко откакто родила детето си, забелязала, че към гърба му се оформя тумор с дължина от няколко сантиметра.

 Бебе с опашка

Майката настояла пред лекарите да отстранен посредством интервенция опашката на сина ѝ, само че експертите ѝ споделили, че това няма по какъв начин да се случи, тъй като израстъкът е обвързван с нервната система на момченцето и в случай че бъде отстранен, това може да му нанесе трайни увреждания.

При образуването на опашката сред прешленните пръстени се е образувало разединение, което е достигнало до кожната обвивка на гръбначния мозък, което прави отстраняването на сходен тип тумор невероятно.

Хирурзите по света споделят, че този тип особеност визира 1 от всеки 1000 бебета по света и за жалост на децата им се постанова да живеят с този тип тумор.

Миналата година в китайската провинция Гуандун разтревожена майка описа, че 7-месечното ѝ бебе е развило рядко заболяване, при което на гърба му е почнала да му пораства опашка.

Върху тялото на дребното дете се е образувал израстък, чието премахване също е невероятно поради деликатното място, на което се е появил.

Според лекарите отстраняването на израстъка може да нанесе непоправими вреди на нервната система като парализа и инконтиненция.

Медиците считат, че опашката се е образувала от увреждане на външната стена на гръбначния канал детето.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР