Върховният съд на Великобритания разреши на основателя на WikiLeaks Джулиан

...
Върховният съд на Великобритания разреши на основателя на WikiLeaks Джулиан
Коментари Харесай

Разрешиха на Асанж още веднъж да обжалва екстрадирането си

Върховният съд на Англия позволи на създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж още един път да апелира екстрадицията си в Съединени американски щати, предадоха международните организации. Там той е търсен по обвинявания в шпионаж.

Решението значи, че Асанж ще има опция да организира ново чуване, в случай че Съединени американски щати не дават " приемливи гаранции " по избрани аспекти, които биха дали отговор на основанията му за обжалване.

Съдът даде на Съединени американски щати три седмици да дават гаранции, че на Асанж е разрешено да се базира на Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, че не е ощетен по време на правосъдния развой заради своята народност, че му е обезпечена същата отбрана по Първата корекция като на жител на Съединени американски щати и че няма да бъде подложен на смъртно наказване.

Ако тези гаранции не бъдат дадени, ще бъде планувано съвещание за обжалване. На последващо чуване на 20 май ще се дефинира дали предоставените гаранции са приемливи.

Асанж е търсен в Съединени американски щати по 18 обвинявания - 17 по Закона за шпионажа и едно по Закона за компютърните измами и злоупотреби. Той е застрашен от до 175 години затвор, откакто WikiLeaks разгласява поверителни военни досиета и дипломатически документи, свързани с войните в Афганистан и Ирак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР