Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи

...
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Могерини обсъди с Чавушоглу турските сондажи край Кипър

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини е разговаряла тази заран по телефона с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, с който е разискала турските дейности в кипърската изключителна икономическа зона. Това заяви при идването си за Съвета "Външни работи " на Европейски Съюз през днешния ден в Брюксел самата Могерини, представена от електронното издание на кипърския вестник "Филелефтерос ".

Могерини сподели, че е изразила солидарността на Европейски Съюз с турския народ по отношение на навършващата се трета годишнина от опита за прелом през 2016 година "Солидарността ни към турския народ е несъмнена, само че през днешния ден страните членки ще обсъдят още и по какъв начин да изпълнят решенията, които взеха държавните и държавните ръководители на Европейския съвет през юни във връзка с сондажната активност (на Турция) ", съобщи Могерини.

Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот, представен от ТАСС, съобщи при идването си в Брюксел: "Провокацията на Турция (със сондажите за природен газ край Кипър -бел.ред.) за нас е неприемлива. По този въпрос ние сме на страната на Кипър ".

Той добави, че Европейски Съюз е намерил съответната уравновесена тактичност, "която ни разрешава да държим отворени всички разновидности, в това число и наказания, несъмнено ". Германският министър сподели, че е значимо да бъде показано, че тези въпроси би трябвало да бъдат решени под егидата на Организация на обединените нации, а крайната цел на Европейски Съюз остава мирното обединяване на цялостен Кипър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР