Върховният представител на ЕС по външна политика Жозеп Борел по

...
Върховният представител на ЕС по външна политика Жозеп Борел по
Коментари Харесай

Борел: Предстои да бъдат подготвени варианти за нови санкции срещу Русия

Върховният представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел по предписание на водачите на 27-те държави-членки ще приготви в околните месеци вид за нови наказания против Русия и вероятни области за съдействие с Москва.

В седмичния си блог, отдаден на връзките с Русия той показа, че ще очертае разнообразни посоки за деяние, избрани от европейските водачи. На първо място това значи работа по опазване единството на Европейски Съюз, което е „ нашето най-силно преимущество при работата ни с Москва ”.
 Борел даде обещание да работи за по-предсказуеми връзки с Русия Борел даде обещание да работи за по-предсказуеми връзки с Русия
Върховният комисар на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел даде обещание да работи за създаване на по-предсказуеми връзки с Русия в полза на...

Освен това Европейският съвет е упълномощил на Европейска комисия да показа разновидности за спомагателни ограничаващи ограничения, които би трябвало да бъдат подготвени, при положение, че „ Русия продължи да нарушава интернационалното право в нашите държави-членки и в прилежащите страни ”.

По предписание на срещата на върха на Европейски Съюз Борел ще приготви и вероятните области на съдействие с Москва като климат и околна среда, опазване на здравето, както и въпроси от външната политика, „ в които бихме могли да проучим методите за взаимоотношение с Русия ”.

Борел напомни, че контактите сред хората остават извънредно значими, както и нуждата от по-нататъшна поддръжка на съветското гражданско общество.

Решаване на световни въпроси с Русия

Според Борел, Европейски Съюз има интерес да притегли Русия към решаването на световни проблеми, защото Москва е един от огромните играчи на международната политическа сцена.
 Борел: Европейски Съюз ще разиска концепцията за среща на върха с Русия Борел: Европейски Съюз ще разиска концепцията за среща на върха с Русия
Лидерите на 27-те страни от Евросъюза ще обсъдят през днешния ден предлагането на Германия и Франция за образуване на среща на върха Европейски Съюз –...

„ Независимо дали ви харесва или не, Русия е главен състезател на международната сцена и усили политическото си наличие в доста елементи на света, в това число в страни, в които ползите на Европейски Съюз са заложени на карта. Либия, Афганистан, Нагорни Карабах и Сирия са ярки образци за това, както и нуклеарната стратегия на Иран, която би трябвало да бъде върната в нужния коловоз.

Без Русия Европейски Съюз няма да може да се оправи с световните проблеми, по тази причина би трябвало да притегли Москва като сътрудник. „ Ние споделяме един континент с Русия и тя ще продължи да бъде значим участник в доста посоки. Затова нямаме опция, с изключение на да разработим кардинален, уравновесен и стратегически метод ”, акцентира висшият представител.

Относно допустима среща на върха Европейски Съюз – Русия

Европейският съвет съгласува уравновесен път на прогрес. Това стана след интензивно разискване на предлагането на Франция и Германия да се обмисли възобновяването на срещите на върха с Русия (от 2014 година не е имало такива). Обсъдени бяха плюсовете и минусите от такива дейности и в последна сметка водачите се съгласиха да „ проучат форматите и изискванията за разговор с Русия ", сподели Борел.

„ От своя страна мога единствено да потвърдя уговорката си да работя по този въпрос, настоявайки за възстановяване на държанието на Русия по доста въпроси и признавайки нуждата от подготвеност за съдействие. "
 Лавров: Европейски Съюз „ припява ” на Съединени американски щати Лавров: Европейски Съюз „ припява ” на Съединени американски щати
Изявленията на Лавров - направени в просторен манифест, оповестен в ежедневника „ Комерсант “ и на британски в списание &bdqu...

Според Борел „ Русия сега не се интересува Европейски Съюз да се развива като световен индивид “. " Но те не могат да ни пренебрегват и не трябва да им разрешаваме просто да залагат или да предизвикват нашите различия. Държавите-членки на Европейски Съюз може да имат тактически разлики, само че не и фундаментални такива при отбраната на нашите полезности ", сподели той.

" В последна сметка Русия е най-големият ни комшия. Тя няма да иде на никое място и е малко евентуално в близко бъдеще да има политически промени, които да доведат до съществени промени в модела на държанието ѝ. Европейски Съюз би трябвало да вземе това поради и да създаде политика, с чиято помощ че може да се реализира една или друга форма на общуване, защитавайки нашите ползи и полезности и спирайки динамичността на ескалацията “, заключи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

Източник/ ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР