Върховният касационен съд ще проверява Специализирания апелативен съд заради мерките

...
Върховният касационен съд ще проверява Специализирания апелативен съд заради мерките
Коментари Харесай

ВКС проверява Апелативния спецсъд заради Иванчева и Биляна Петрова


Върховният касационен съд ще ревизира Специализирания апелативен съд поради ограниченията за неотклонение на отстранения кмет на „ Младост " Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова.
На 16 ноември спецсъдът пусна под домакински арест двете обвинени за рушвет дами. Решението трябваше да влезе в действие неотложно, само че те по този начин и не напуснаха ареста. След по-малко от три часа прокуратурата стачкува определението, а Апелативният профилиран съд се събра невиждано още същия следобяд и постанови решението да не се извършва, до момента в който не бъде доказано на втора инстанция. Очаква се това да стане най-рано при започване на декември.Това е и повода да бъде назначена инспекцията от Върховен касационен съд.
Тя ще прегледа организацията на активността на съда по делата против Иванчева и Петрова, какъв брой на брой са те, по какъв начин са се записали и образували, по какъв начин е бил определен съдия-докладчик и членовете на правосъдните сформира и спазени ли са периодите за изговаряне. Проверката ще се управлява от зам.-председателя на Върховен касационен съд Галина Захарова и би трябвало да завърши до 5 декември.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР