Върховният касационен съд потвърди 5-годишната присъда на Никола Камберов, известен

...
Върховният касационен съд потвърди 5-годишната присъда на Никола Камберов, известен
Коментари Харесай

14 години по-късно най-сетне има окончателна присъда за Синбад за убийството в Столипиново

Върховният касационен съд удостовери 5-годишната присъда на Никола Камберов, прочут повече с прякора Синбад. Той бе арестуван 14 години, откакто е направил ликвидиране от ревнивост в пловдивския квартал "Столипиново " през 2003 година, написа "Марица ".

Петгодишната присъда за ликвидиране е постановена от Пловдивския апелативен съд по отношение на Камберов, който е бил 15-годишен по време на закононарушението и е доказана от Върховен касационен съд.

Синбад е приет за отговорен за това, че на 13 декември 2003 година в "Столипиново " наръгал с нож мъж на 26 години. Нападението е осъществено съзнателно, по изключително непосилен метод за жертвата, а обвиненият е бил малолетен.

Апелативният съд е приел, че на посочената дата Божидар Моллов е забелязал в паркиран автомобил някогашната си другарка. Нахвърлил се върху водача с юмруци. В колата е имало и други младежи, а Синбад е пътувал на задната седалка. По време на разправията 15-годишният тогава Никола Камберов излязъл от колата и почнал да нанася побой над Моллов.

Божидар паднал в близка локва, след което станал и се отдалечил. Синбад обаче го последвал. Извадил нож с дължина на острието 12 см. и пробол Божидар в гърба. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица, уговаряйки се с приятелите си да мълчат.

През това време раненият почнал да вика за помощ, съумял да се добере до близкия блок и почукал на една от вратите. Жена го разкрила да лежи пред жилището и със съседите повикали Спешна помощ. Той обаче умрял.

Според съдебно-медицинската експертиза причина за гибелта му е сърдечно-съдова и дихателна непълнота, породена от остра кръвозагуба.

През пролетта на 2017 година ангажимента да се пази в загадка убийството на Божидар била нарушена. Един от очевидците декларирал на Камберов, че ще го издаде. Синбад решил да направи изпреварващ ход и отишъл в полицията, като натопил него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР