Върховният касационен съд отмени оправдателните присъди на двама от подсъдимите

...
Върховният касационен съд отмени оправдателните присъди на двама от подсъдимите
Коментари Харесай

ВКС отмени две оправдателни присъди за срутването на хотел „Вероника” край Варна

Върховният касационен съд анулира оправдателните присъди на двама от подсъдимите за сриването на хотел „ Вероника ” в комплекс “Слънчев ден ” край Варна, при което починаха четирима служащи, оповестяват от институцията. С това решение от 13 септември делото се връща за ново разглеждане от различен състав на апелативния съд за трети път, в този момент единствено в тази му част.

Остава в действие решението във връзка с подсъдимите Георги Г. и Пламен Н. и в наказателната и гражданска част за подсъдимите Валентин Т. и Мехнур М. Решението не предстои на обжалване.

Отменените оправдателни присъди са на шефа на „ Инекс консулт ” Валентин Пенчев и на специалиста от същата компания Виолета Данова.

Върховните магистрати потвърдиха ефикасната присъда от 3 години затвор на притежателя на компанията „ Дигинг ” Георги Георгиев, както и 3-годишното условно наказване на техническия началник на „ Бултранспорт груп “ Пламен Николов. На 150 000 лв. обаче е увеличено компенсацията, които те солидарно би трябвало да изплатят на всеки от гражданските ищци.

Потвърждават се оправдателните присъди на инспектора по здраве и сигурност в „ Планекс ” Валентин Тонев и на техническия началник на обекта Мехнур Манав.

Припомняме, че 11-етажният хотел „ Вероника “ в комплекса „ Слънчев ден ” се срути на 8 април 2015 година На място починаха Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов, които ръчно къртели носещите колони и рязали арматурите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР