Върховният главнокомандващ Владимир Путин подписа указ, според който от нова

...
Върховният главнокомандващ Владимир Путин подписа указ, според който от нова
Коментари Харесай

Защо руската армия се нуждае от повече военни

Върховният главнокомандващ Владимир Путин подписа декрет, съгласно който от нова година постоянният състав на съветската войска ще надвиши 2 милиона души. От тях 1,15 милиона в действителност са военни. Предвижда се подсилване на редиците на армията, участваща в спецоперацията с експерти по контракт. Какви типове войски и военни специалности би трябвало да бъдат засилени преди всичко?

Президентът Владимир Путин издаде в четвъртък декрет за увеличение на числеността на съветската войска със 137 хиляди души от 1 януари до 1,15 милиона души. Така общият персонален състав на въоръжените ни сили, в това число цивилният личен състав, ще надвиши 2 милиона, а по-точно щатът ще бъде 2 039 758 души.

Последният път, когато числеността на армията се промени през есента на 2017 година Оттогава той възлиза на 1,9 млн. От тях малко над един милион са военни, останалите 900 хиляди са цивилни. А предпоследният път Путин подвигна щатния състав на въоръжените сили през към този момент далечната 2005 година

Щом висшият главнокомандващ е счел за належащо да усили числеността тъкмо със 137 000, това значи, че е направена предварителна оценка на количеството и качеството на привлечените човешки запаси, сподели Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки..

„ Ако погледнете бъдещето въз основа на настоящата военна интервенция, тогава в бъдещи спорове можем да чакаме огромно търсене на такива експерти: танкисти, артилеристи, летци, експерти по осведомителна война в киберпространството “, допуска Бартош. „ Именно на тези категории ще се обърне внимание. Така че в този момент най-вероятно ще стартира в допълнение набиране на реализатори по посочените специалности “, добавя той.

В освободените територии на Украйна евентуално скоро ще се появят наши непрекъснати гарнизони - това е една от аргументите да се наложи увеличение на персоналния състав на съветската войска, не изключва Бартош. „ Освободените територии ще се смятат за наши единствено откакто нашите въоръжени сили бъдат ситуирани там на непрекъсната основа. Ще бъде належащо да се обезпечи отбраната на градовете и селата. Специалисти в разузнаването, битката с тероризма, правоприлагането, както и стандартните военни, силовата поддръжка ще бъдат изключително нужни “, изброи Бартош.

Припомняме, че броят на договорните бойци в армията по последни данни е 405,1 хиляди души. Това заяви през март 2020 година министърът на защитата Сергей Шойгу.

Мнозина обърнаха внимание на обстоятелството, че броят, посочен в указа, подхожда на приблизителния размер на набора, който към този момент се прави в страната на всеки шест месеца. Например през март тази година президентът реши със собствен декрет да призове на военна работа 134 500 души. Военният специалист Владислав Шуригин обаче счита това за просто съвпадане.

„ Сега в районите - в Якутия, в Татарстан - са образувани огромен брой доброволчески батальонни тактически групи, има няколко десетки от тях. В структурно отношение те към момента са в развой на бойно съгласуване. С този декрет те евентуално просто ще бъдат включени във въоръжените сили на Руската федерация и ще преминат от категорията на доброволците към военнослужещите. Сега те ще бъдат предпазени от права, закон и други гаранции. Освен това във въоръжените сили на Руската федерация дружно със съществуващите елементи ще бъдат дислоцирани нови батареи и полкове. Като цяло мирновременната войска трупва сили “, счита Шуригин.

„ Военните се нуждаят от хора. Например, належащо е да се възвърне системата за противовъздушна защита до размери, близки до руските времена, защото Противовъздушна отбрана е първата, която отблъсква всевъзможни провокации, а провокациите нормално стартират от въздуха и от космоса. Трябва да се върнем изцяло и на местата, които изоставихме - на европейския север, в региона на Мурманск, където цялото военно наличие е сведено до най-малко. Сега това е най-опасното направление - северозападното, Арктика. Това е най-краткото разстояние до Америка, също така прилежаща Финландия реши да се причисли към НАТО “, разяснява някогашният заместник-главнокомандващ на Военновъздушни сили Русия по въпросите на обединената система на Противовъздушна отбрана на Оперативно-наблюдателно дело, генерал-лейтенант Айтеч Бижев.

Освен това, съгласно генерала, заради попълване е належащо подсилване на граничните войски и Военноморски сили. „ Космическата група би трябвало да бъде доведена до съвършенство, тъй че качеството и количеството на военните да не изостават от програмата за превъоръжаване “, добави той.

Подобно на Бартош, събеседникът счита, че част от 137 000 новобранци би трябвало да бъдат изпратени в освободените украински територии. „ Аз самият в Херсон командвах зенитно-ракетна бригада, състояща се от 15 дивизиона. Одеската дивизия за противовъздушна защита беше наоколо, имаше ракетна бригада в Запорожие - всичко това би трябвало да се възвърне ”, уверен е генералът.

Разширението ще стане посредством военнослужещите по контракт и няма да докара до увеличение на наборната военна работа, допусна Алексей Леонков, редактор на сп. „ Арсенал на Отечеството “. Руските войски получават нова военна техника, която става по-сложна, напомни той. Например, ще бъдат нужни експерти за ръководство на новите системи за въздушно-космическа защита С-500 и А-235 „ Нудол “. „ Хората, които би трябвало да го ръководят, би трябвало да бъдат обучавани най-малко три години “, напомня специалистът.

Леонков напомни, че на фона на специфична военна интервенция се е нараснал броят на искащите да служат по контракт, само че по закон те са лимитирани до 600 000. В същото време, едвам след оповестяването на Швеция и Финландия за присъединение към НАТО, Шойгу даде обещание да образува 12 нови елементи в отговор. „ Може да се допусна, че някои от тези 137 000 нови военнослужещи ще попаднат на работа в тези нови елементи “, сподели специалистът.

Според неговите прогнози настоящето нарастване не е последното. „ При изискванията, които се оформят в този момент, делът на военнослужещите по контракт би трябвало да се усили минимум до 1,2 милиона души “, приканва специалистът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР