Върховният административен съд (ВАС) остави в сила определението на Бургаския

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила определението на Бургаския
Коментари Харесай

ВАС с окончателно решение за изменението в кадастъра за плаж Росенец



Върховният административен съд (ВАС) остави в действие определението на Бургаския административен съд от 8 януари 2021 година по проблема " Росенец ". С него е отказано прекъсване на авансово осъществяване на заповед от 5 ноември 2020 година на началника на  Служба  „ Геодезия, картография и кадастър “ в Бургас за изменение на кадастралната карта и регистри, както и регистриране на линията на Росенец като “крайбрежна плажна линия ” с трайно предопределение на територията като “защитена ” , оповестиха от съда.

Административно дело беше формирано във Върховен административен съд по частна тъжба на „ Стрейтлайн “ АД.

„ Изложените доводи в частната тъжба касаят възможни неудобства за оспорващото сдружение при стопанисване на постройките, които не съставляват „ обилни или мъчно поправими вреди “ и не попадат в приложното поле на горецитираната наредба “, е мнението на висшите съдии.

Освен това, съгласно тях, липсват доводи и доказателства за размера на възможните вреди, с оглед преценката за тяхната " значимост ", каквато твърди жалбоподателят. Следва да се има поради и характера на оспорената заповед, с която не се засягат директно права и законни ползи на оспорващото сдружение, защото изменението на кадастралната карта и кадастралния указател е с констативно, а не с конститутивно деяние. Поради тези условия се постанова изводът за неоснователност на частната тъжба.

Определението на Върховен административен съд е дефинитивно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР