Върховният административен съд на Германия позволи на градските власти да

...
Върховният административен съд на Германия позволи на градските власти да
Коментари Харесай

Германски съд отприщи евтините дизели към Източна Европа

Върховният административен съд на Германия разреши на градските управляващи да не разрешават придвижването на коли с дизелови мотори, оповестяват немски медии. Така провинциите, градовете и общините получават правото да постановат рестриктивните мерки по свое убеждение без да се преценяват с федералното законодателство.

Решението поставя завършек на траялите месеци наред разногласия ролята на дизелите за замърсяването на въздуха. То обаче се счита за основно и за бъдещето на нафтовите коли като цяло, защото неизбежно ще повлияе на цените на най-малко 12 млн. возила на най-големия авто пазар в Европа.

С позицията си съдът пренебрегва причините на канцлера Ангела Меркел, чийто кабинет се разгласи срещу настояването на локалните управляващи да могат да не разрешават придвижването на дизелови коли с екологична цел. Федералното държавно управление счита, че по този начин ще бъде ощетен ползата на хиляди притежатели, а публичният превоз не е подготвен да компенсира толкоз фрапантна смяна в организацията на транспортите.

Съдебната борба стартира след иск на природозащитната организация DUH да се потърси отговорност на огромните замърсители на въздуха в немските градове. Още през цялото време на делото започнаха да се появяват прогнози за стремглаво поевтиняване на дизеловите коли при възможна възбрана и взрив на износа им в страните от Източна Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР