Върховната Рада на Украйна одобри решението на Съвета за национална

...
Върховната Рада на Украйна одобри решението на Съвета за национална
Коментари Харесай

Украйна одобри санкциите срещу Иран за 50 години

Върховната Рада на Украйна утвърди решението на Съвета за национална защита и сигурност по отношение на налагането на секторни специфични стопански и други ограничаващи ограничения (санкции) на Ислямска република Иран за период от 50 години. Депутатът Ярослав Железняк (фракция " Глас " ) заяви новината в Telegram, представен от " Укринформ ".

Народният представител посочи, че за приемането на Постановление № 9333 са дали своят вот 328 народни представители.

Документът планува налагане на наказания на Иран за интервал от 50 години.  По-специално са включени цялостна възбрана на комерсиалните интервенции, преустановяване на преноса на запаси, полети и превоз на територията на Украйна и попречване на изтеглянето на активи от поданици на Иран.

Освен това се планува да се забранят всевъзможни вложения в Иран и прехвърлянето на технологии, права върху обекти и права върху интелектуална благосъстоятелност от поданици.
 Украйна постанова наказания на Иран за 50 години
Украйна постанова наказания на Иран за 50 години

Зеленски сподели, че Иран е продал над 1000 дрона и " други оръжия " на Русия

Припомняме, че ден по-рано украинският президент Володимир Зеленски внесе проекторезолюцията.

В изявление за италиански медии, Зеленски преди този момент сподели, че Иран е продал над 1000 дрона и " други оръжия " на Русия.

Зеленски по-рано извърши решението на СНБО за използване и въвеждане на промени в персоналните специфични стопански и други ограничаващи ограничения (санкции). Ограничителни ограничения са приложени по отношение на 300 лица, в това число жители на Руската федерация, Ислямска република Иран и Сирийската арабска република.

Санкционирани са и 141 юридически лица.

Припомняме, че ден по-рано Техеран упрекна украинския президент Володимир Зеленски в антииранска агитация в апела му към Иран да спре доставките на дронове за Русия.

Според ислямската република думите на украинския водач целят да привлекат повече оръжия и финансова помощ от Запада.

Във видеообръщение в сряда Зеленски прикани иранците да спрат плъзгането си към " тъмната страна на историята " с доставките на дронове за Москва.

Въпреки че в началото Иран отхвърли да доставя дронове " Шахед " на Русия, след това призна, че ѝ е дал дребен брой безпилотни летателни апарати преди началото на спора. Украйна твърди, че дроновете са изиграли съществена роля в съветските офанзивите на Русия против градове и инфраструктура.
 Иран: Зеленски ни подлага на критика за дроновете, с цел да притегли помощ от Запада
Иран: Зеленски ни подлага на критика за дроновете, с цел да притегли помощ от Запада

Техеран упрекна украинския водач в антииранска агитация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР