Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува преписки спрямо 6

...
Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува преписки спрямо 6
Коментари Харесай

Прокуратурата с преписки за санкционираните от САЩ

Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува преписки по отношение на 6 лица с наложени наказания от Съединени американски щати. Това разгласи на брифинг говорителят на основния прокурор Сийка Милева.

Вчера стана ясно, че Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания поради корупция и финансови закононарушения по Закона " Магнитски "  на бизнесмена Васил Божков, някогашния депутат Делян Пеевски, зам.-председателя на Бюрото за надзор на СРС-та Илко Желязков, някогашния зам.-министър на икономиката Александър Манолев, някогашния началник на организацията за българите в чужбина Петър Харалампиев и секретаря на агенцията Красимир Томов. Санкции са наложени и на свързани с тях компании и лица.

" Прокуратурата е правила разнообразни инспекции през годините на Делян Пеевски ", съобщи представителят на основния прокурор. Тя акцентира, че  българскатка прокуратура напълно поддържа сътрудниците от Съединени американски щати за това, че върховенствтото на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична страна и спазването им е невероятно без единно противопоставяне на всички институции против престъпността, корупцията и проведената престъпност.

" Необходим е градивен разговор сред правосъдната власт и изпълнителната. Това надали може да стане в изискванията на политически офанзиви против правосъдната власт ", коментира Милева.„ Освен 18 обвинявания за разнообразни закононарушения, са налице и няколко следствия в Специализарана прокуратура с друг предмет на активност. Ще бъде преценено дали предметът на инспекцията съответствува с предмета на следствията, в случай че е по този начин ще бъде изпратена по подготвеност на Специализиранта прокуратура ”, сподели Милева за Божков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР