Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с информация

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с информация
Коментари Харесай

ВАП проверява строителство край язовир Искър

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира по отношение на информация в медиите, в която се загатва нелегално строителство в чашката на язовир „ Искър “, нерегламентирано изсичане на дървесна растителност и замърсявания, оповестиха от ВАП.

ВАП разпореди на служебния министър на земеделието храните и горите, служебния министър на околната среда и водите, служебния министър на районното развиване и благоустройството и на столична община да бъде осъществена инспекция, обвързвана с събитията по случая.

По време на инспекцията е належащо контролните органи да открият има ли нерегламентирано изсичане на дървета и нелегално строителство в чашката на язовир „ Искър “, както и да подхващат всички предписани от нормативните актове ограничения, за отбрана сигурността на популацията.

До ВАП следва да бъдат изпратени отчети, в които да са отразени посочените констатации, позволени нарушавания, формирани административни и административнонаказателни производства, както и ограниченията за прекратяване на нарушаванията. Трябва да бъдат включени и всички данни за съществуването на дейности или бездействия от страна на административни органи.

Ако в хода на работата по случая бъдат открити и данни за закононарушение, следва да се сезира способената прокуратура и структури на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР