Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира и назначи проверка дали

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира и назначи проверка дали
Коментари Харесай

Проверки на разрешителните за оръжия

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира и назначи инспекция дали огнестрелните оръжия се употребяват от притежателите им за задачите, поради които са издадени разрешенията за носенето им и използването им.

Проверката идва във връзка множествоto произшествия и осъществени нарушавания и закононарушения с използаване на огнестрелни оръжия на територията на страната в интервала март - септември тази година, показва News.bg.

Проверката ще се реализира от чиновниците на Главна дирекция "Национална полиция ". От ГДНП би трябвало да наблюдават дали във всеки съответен случай основателната причина, обосноваваща издаването на настоящото позволение за придобиване, предпазване и/или носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции за тях, е налична все още на инспекцията.

Проверката цели да се откри дали оръжията, за които са издадени разрешителните, се употребяват за някоя от лимитативно избраните цивилен цели или изплзването на оръжието опонира на повода, обосноваваща издаването на разрешителното. Въпросните цели са поместени в член 6 и член 58 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

От ГДНП би трябвало в период от два месеца да проучват и обобщят резултатите от инспекцията. В случай на нередности чиновниците на реда би трябвало да подхващат съответните и планувани в закона ограничения за премахване на установените нередности и недостатъци за възстановяване на активността по контрола на оръжията и боеприпасите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР