Предотвратени са четири опита за контрабанда на цигари през ГКПП

...
Предотвратени са четири опита за контрабанда на цигари през ГКПП
Коментари Харесай

Предотвратени са четири опита за контрабанда на цигари през ГКПП – Капитан Андреево

Предотвратени са четири опита за контрабанда на цигари през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево
Четири опита за конрабанда са били спрени на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Иззети са общо над 130 000 къса  в границите на взаимната интервенция на ГДГП, ГДБОП, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите скрити в коли влизащи в страната от Турция.

В един от случаите, по метода „ разбор на риска “, за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, бил селектиран товарен автомобил с българска регистрация, чийто лидер – турски жител, показал постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа.
Физическата инспекция била осъществена поради установени необикновени плътности в транспортирания товар.
Открити са 6 кашона с 76 400 къса (3820 кутии) цигари от разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол. Контрабандни цигари и два особено построени тайника са открити и при ревизия на лек автомобил с румънска регистрация.
Те били открити откакто след обзор рентгенова инсталация, били забелявани
необикновени плътности на тавана, в който е открит различен тайник с укрити в него 24 940 къса (1247 кутии) цигари. Общо 29 800 къса (1490 кутии) цигари са открити при други две инспекции.

На водачите на транспортните средства са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат превозени акцизни. За откритите особено построени тайници на водача на автомобила са формирани и актове за административно нарушаване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР