Въпросът за това дали е полезна марихуаната или не витае

...
Въпросът за това дали е полезна марихуаната или не витае
Коментари Харесай

Терапия с марихуана излекува епилептик

Въпросът за това дали е потребна марихуаната или не витае в научното и публично пространство от години. Напоследък обаче от ден на ден случаи приказват за позитивни резултати след използването ѝ.

Джейдън Дейвид е шест годишно момче от Калифорния. Той страда от извънредно мощни епилептични пристъпи, които го оставят тресящ се в спазми на земята, плачейки за помощ. Те са подбудени от синдрома на Драве (Dravet's syndrome), една рядка форма на епилепсия.

Момчето не било в положение да върви или да приема твърда храна. Джейдън е постъпвал по неотложност в болничното заведение в неговия град Оукланд над 40 пъти. Заради нападателните припадъци той приемал по 22 хапчета на ден, само че без необикновен резултат.

 Марихуана

Родителите на момчето се чувствали извънредно безсилни, гледайки детето си да плаче, страдайки от мощни, всекидневни болки. И намерили решението.

Миналата година бащата на момчето – Дейвид, дал на наследник си една течна форма на марихуана, която е легална за някои медицински цели в Калифорния. Резултатите бяха фрапантни. За първи път, откогато детето било на четири месеца, то можело да изкара през целия ден, без даже и един пристъп.

Цялостното му положение се подобрило и животът му станал надалеч по-нормален. Джейдън към този момент е в положение да тича, да плува, да върви и да си играе с другите деца.

Освен включването на течната марихуана в лекуването, бащата на Джейдън последователно стартира да отстранява дневния банкет две дузини противо-гърчови таблетки. Той счита, че те стопират вярното развиване на момчето.

 Епилепсия

В Здравния Център „ Харбърсайд ”, клиника за здравна марихуана в Оукланд, щата Калифорния, Джейдън не е единственият детски пациент, на който се оказва помощ.

Подобно лекуване ползват децата, страдащи от тежък аутизъм, епилепсия, синдром на хиперактивност и нарушено внимание (ADHD), както и рак. На тях действително може да им бъде помогнато чрез здравна марихуана.

Медицинските специалисти слагат под въпрос рисковете от лекуването на деца с веществото. Въпреки това лекарите в Здравния център считат за излишно хилядите деца като Джейсън да страдат единствено поради едни остарели правила, които би трябвало да бъдат изменени.

Прилагането на здравната марихуана върху деца има своите незнайни евентуални отрицателни странични резултати, защото мозъкът на едно дете продължава да търпи значимо развиване до 25-годишна възраст.

Поради това деца и юноши в тази възраст са с доста по-голям риск от пристрастяването към марихуана, като зависимостта става много по-често.

За Дейвид и сина му обаче изгодите доста и в пъти обаче надвишават рисковете. За рях здравната марихуана е чудото, даващо нов живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР