„Въпросът за промените в Конституцията и дебатът около него вече

...
„Въпросът за промените в Конституцията и дебатът около него вече
Коментари Харесай

Марияна Николова за случката пред Румънското посолство: Омерзена съм

„ Въпросът за измененията в Конституцията и дебатът към него към този момент са факт. Рестарт е нужен и Борисов даде ясна оценка за това. Нека да забележим, кои ще бъдат почитателите на концепцията. Като правист мога да кажа, че за мен реалистични промени са нужни. Един главен закон като Конституцията не може да бъде неподвижен, а би трябвало да бъде променян”, това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„ Нека забележим какви ще бъдат политическите послания и образците, които ще бъдат сложени на масата. През годините тематиката за промени в Конституцията е била поставяна на масата доста пъти, само че в никакъв случай не сме виждали конкретика”, акцентира Николова.

Вицепремиерът поддържа и концепцията за по-малък брой народни представители.

Въпросът бе кой има смелостта да предложи тези промени. Ние би трябвало да отговорим на потребностите на обществото. На гражданското общество, младите желаят смяна.

Тя счита, че промени в основия закон, които дават по-големи пълномощия на елементарното Народно заседание,също са нужни.

„ Това ще се обясни по време на дебатите. Ще се чуят разнообразни отзиви и практики, тъй че дано да забележим какво ще предложат политиците. Сега е тяхното време да предложат нещо”, добави вицепремиерът.

По думите ѝ всеки Коалиционен съвет постоянно е излизал с съответни решения и следва да стане ясно какви ще бъдат те.

Тя разяснява и експанзията, която протестиращи демонстрираха против майка и двете ѝ деца пред Румънското посолство. " Аз съм омерзена от това деяние. Това ли заслужават нашите деца. Сълзите в очите на тези две деца не трогнаха ли протестиращите? ", запита тя.

Що се отнася до туристическия бранш, тя призна, че 460 са новорегистрираните безработни в отрасла. Има голям спад в визитите на туристите от Англия и Израел.

Аз доста разгадавам на българския екскурзиант и през зимния сезон. Зимният сезон към момента е неразбираем. По думите ѝ доста е значима рекламата в обществените мрежи - сред близки и другари.

Тя призна, че все още бюджетът е стеснен - към половин милион.

Прогнозният спад за зимния сезон ще е към 40% най-малко, предвижда Николова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР