Въпросът за иновациите е въпрос за нивото на нашата национална

...
Въпросът за иновациите е въпрос за нивото на нашата национална
Коментари Харесай

Радев: Политиката по иновации трябва да бъде приоритет на всяко едно правителство

Въпросът за нововъведенията е въпрос за равнището на нашата национална упоритост за бъдещето. Това съобщи президентът на Националната кръгла маса " Иновациите – благоприятни условия пред България " в София, на която ще бъдат разисквани вероятните цели и цели за страната ни в региона на нововъведенията.

По думите му това бъдеще от ден на ден ще дели страните на такива, които развиват нововъведения и високи технологии и задават международния, публичния дневен ред, и на страни, които ще употребяват тези технологии и ще стоят в периферията на публичното развиване.

Сега, когато сме на прага на преформатиране на политическото пространство, би трябвало да се подсети на всички политици, които ще поемат отговорност за ръководството на страната, че точно политиката по нововъведения би трябвало да бъде приоритет на всяко едно държавно управление, акцентира президентът.

Държавният глава съобщи още, че постигането на една висока национална цел - да се отделим от дъното на Европа по стандарт и качество на живот, няма по какъв начин да стане без да развием и поддържаме ритъм на икономическо развиване в челото на Европейския съюз.

Това изисква развиване на конкурентоспособност, дълбока промяна и преструктуриране на нашата стопанска система към стопанска система на знанието и стопанска система на високата добавена стойност, сподели Радев и добави, че това няма по какъв начин да се случи без прогресивна и устойчива политика по нововъведенията.

Сред участниците във форума са министрите на защитата и на енергетиката в оставка Драгомир Заков и Александър Николов, представители на институции, научни и университетски среди, български новаторски предприятия и стартъп организации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР