Въпросът и с „Олимпик”, и с Търговския регистър имат много

...
Въпросът и с „Олимпик”, и с Търговския регистър имат много
Коментари Харесай

Президентът Радев съзря нещо гнило зад случващото се с „Олимпик” и Търговския регистър

Въпросът и с „ Олимпик”, и с Търговския указател имат доста по-дълбоко измерение, в сравнение с ни се показва. Това сподели президентът Румен Радев във връзка банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение „ Олимпик “ и рецесията с Търговски указател, съобщи БГНЕС.

„ Тук не става въпрос за механически отвод, за небрежност и непросветеност на няколко държавни чиновници. Тук става въпрос за липса на бистрота и отчетност, без които няма по какъв начин да имаме ефикасна администрация, за абдикация от отговорност, за рецесия в доверието в държавността “, съобщи Румен Радев.

Според президента, сега, в който българското държавно управление поема писмени задължения пред европейските ни сътрудници и европейските институции за подготовка за приемане във валутно-курсовия механизъм, включващи засилен надзор на застрахователния и пенсионноосигурителния бранш, засилени ограничения за бистрота и битка с корупцията, за дейно ръководство на държавните предприятия, Търговският указател се срутва и всява безпорядък в бизнеса, а в застраховането избухва скандал, което демонстрира, че на процедура няма контрол.

Държавният глава уточни, че в това време се усилва капиталът на Държавната консолидационна компания с 500 млн. лв. за ремонт на язовири по безусловно непрогледен метод. „ В тази обстановка по какъв начин да желаеме да има доверие в институциите вътре, по какъв начин да желаеме да има доверие и извън? Неслучайно се измислят всевъзможни нови критерии и механизми за непрестанен надзор и инспекция на България – и за Шенген, и за Еврозоната “, разяснява Румен Радев. „ Трябва да се работи за доверие. Това значи доста “, акцентира още президентът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР