Въпросът е всеки от своята позиция да говори. Съвсем ясно

...
Въпросът е всеки от своята позиция да говори. Съвсем ясно
Коментари Харесай

Бивш посланик в Анкара: Ердоган си маркира територии – ще се опита да защити всички свои искания във Варна

Въпросът е всеки от своята позиция да приказва. Съвсем ясно е, че Турция си пази своите лични ползи и доста рядко държи сметка за съюзническите си връзки. Това сподели в утринния блок на bTV някогашният български дипломат в Анкара Петър Воденски във връзка идната среща на Турция с Европейския съюз във Варна.

По думите на Воденски, Ердоган си маркира територии – „ освен за своите сътрудници, с които ще приказва във Варна, само че и във вътрешен проект “.

„ Очевидно е, че ще опита да отбрани всички свои позиции – парите за това, че държи бежанците, за продължение на договарянията за Европейски Съюз, за това, че европейските държавни управления и изключително Съединени американски щати въоръжават кюрдските сили “, уточни някогашният дипломат. Той посочи, че единствено преди дни турските сили превзеха сирийския град Африн, където е открито доста оръжие. „ Да забележим дали няма да има някое българско произвеждане “, посочи той.

„ Тези душевни граници, които той изрази – от Албания до Китай, не са единствено изказвания в страни като Гърция, Кипър, Сирия “, разяснява Воденски изявленията на Ердоган.

„ Въпросът с тракийските българи е поставян “, сподели още някогашният дипломат. Групата за нерешените въпроси сред България и Турция се е събрала за последно при Кристиан Вигенин като външен министър. „ Тази група не се събира. Ние каним турската страна, тя отхвърля да се отзове на нашата покана за такива договаряния “, изясни Воденски.

Относно днешkото събитие във Варна той предвижда: „ Трудна среща ще бъде. Все отново е по-добре дипломация и диалози да се водят, в сравнение с да се приказва единствено по медиите или, не дай си боже, да се стигне до горещи спорове “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР