Въпреки високата инфлация, отслабващата икономика и опасенията от рецесия, хотелиерската

...
Въпреки високата инфлация, отслабващата икономика и опасенията от рецесия, хотелиерската
Коментари Харесай

Marriott, Hilton и Hyatt: Цените на нощувките ще вървят само нагоре

Въпреки високата инфлация, отслабващата стопанска система и опасенията от криза, хотелиерската промишленост не чака спад.

Точно противоположното, като основният изпълнителен шеф на Hilton Крис Насета предвижда, че тази година хотелската верига “ще регистрира най-успешното лято в 103-годишната си история.”

Малко бяха промишленостите, които пандемията от COVID-19 засегна по-силно от туристическата. С нарастването на равнищата на имунизация и отпадането на рестриктивните мерки в Съединени американски щати обаче, туристите се завърнаха. През май туристическите и бизнес полетите в международен мащаб минават равнищата от 2019 година за първи път от началото на пандемията.

И въпреки това да идва със своята цена, в резултат на огромното търсене както и от различен инфлационен напън, операторите на хотели считат, че има още място за нарастване на цените.

“Цените на всичко се повишиха, тъй че при нас не е по-различно, в съпоставяне е с когато отивате на бензиностанцията, в хранителния магазин или на друго място,” споделя Насета пред CNBC.

Според него нещата, които поддържат търсенето високо, са две: над 2.5 трлн. $ спомагателни спестявания на почиващите и мощните счетоводни салда в композиция с “много добра” доходност.

Главният изпълнителен шеф на Marriott Тони Капуано съобщи, че по време на уикенда за Деня в памет на починалите във войните приходите на компанията от нощувки нарастват с 25% през 2022 година спрямо 2019 година

При първокласните хотели от портфейла на Marriott, който включва хотели, като JW Marriott, Ritz-Carlton и St. Regis, е регистрирано близо 30% нарастване на цените през първото тримесечие на 2022 година, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

Търсенето може да бъде подкрепено в допълнение, откакто администрацията на президента Джо Байдън отстрани условията за проби за COVID-19 за идващите със аероплан от чужбина.

Миналата седмица президентът и основен изпълнителен шеф на Hyatt Марк Хопламазиан съобщи пред CNBC, че задграничните туристи в Съединени американски щати харчат доста повече пари от локалните и че условията за тестване са “създавали напрежение.”

Дори и без туристите, които може да са отсрочили пътуванията си поради това условие, търсенето остава огромно. “Почти всички сегменти за бизнес и отдих работят на цялостни обороти,” споделя Хопламазиан.

Кийт Бар, основен изпълнителен шеф на IHG Hotels & Resorts, която има марки, като InterContinental и Holiday Inn, чака търсенето да продължи да пораства до края на годината с нормализирането на пътуванията след пандемията.

Това евентуално ще бъде съпроводено с спомагателни нараствания на цените на фона на инфлацията и други разноски.

„ Цените на нощувките евентуално само ще порастват поради “ограничения нов потенциал в промишлеността,” споделя Насета. “Законите на търсенето и предлагането и тези на стопанската система са налице и работят,” добавя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР