Въпреки въведените противоепидемични ограничения във Виена, 30 търговски улици в

...
Въпреки въведените противоепидемични ограничения във Виена, 30 търговски улици в
Коментари Харесай

В очакване на Коледа: Централните улици на Виена отново грейнаха

Въпреки въведените противоепидемични ограничавания във Виена, 30 търговски улици в града светнаха празнично украсени, с цел да вдъхват вяра на виенчани в тези сложни за всички дни, оповестиха управляващите в австрийската столица, представени от Българска телеграфна агенция.

Празничната декорация по централните улици в Първи регион бе публично включена на 12 ноември от кмета на града Михаел Лудвиг и ръководителя на Стопанската камара на Виена Валтер Рук. За украсата са определени екологични и енергоспестяващи LED лампички, които понижават потреблението на електрическа енергия с 80 %. Както постоянно, всяка от комерсиалните улици има своята самостоятелна коледна украса, съобразена с характера на мястото.

Традиционно, централната улица Грабен е украсена с превъзходни полилеи, светещи в мека бяла светлина, под които виенчани и гостите на града посрещаха Нова година навън и танцуваха валс. За страдание за втора поредна година тази традиция, известна като Новогодишна пътека, още веднъж е анулирана.

Освен познатите претекстове в уличното осветяване за Коледа, тази година се прибавят и два нови. Ефектни гирлянди ще блестят над централната улица Тухлаубен в Първи регион, а дърветата в квартал Сервитен в Девети регион ще бъдат осветени за първи път.

Общо 1279 разнообразни претекста са включени в коледното осветяване, а в случай че се подредят всички коледни светлини една зад друга, се получава улица, дълга над 16 километра. Разходите за коледната декорация се поемат от Сдруженията на комерсиалните улици, Общината и Стопанската камара.

Осветлението на тридесетте търговски улици ще остане включено до 10 януари.

Снимки: bulgaren.org



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР