Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза министърът

...
Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза министърът
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Ваксинацията върви с добро темпо, близо 60 000 са се записали

Въпреки увеличението на инфектираните, място за паника няма, сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов във Варна. По думите му от през днешния ден в София той стартира срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към преодоляване на обстановката.

Болниците ще устоят на натиска, те разполагат с всичко належащо, добави Ангелов. Според него сериозни точки в страната сега няма, има места, където потенциал от кревати е напълнен и се вършат трансформации броят им да бъде повишен.

По думите на министъра това е годно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.

Записалите се за ваксина са към този момент близо 60 000 души, сподели проф. Костадин Ангелов. По думите му против електронната система обаче има непрекъснати хакерски офанзиви. Той посочи, че " Информационно обслужване " има екип, който работи непрекъснато и на всеки час подава информация към здравното министерство.

Ваксинацията върви с положително движение и, в случай че по този начин продължава, до края на лятото ще сме постигнали това, което целим, уточни Ангелов.

В началото на акцията по имунизация България направи две неща, които в този момент и другите страни стартират да ползват, сподели Ангелов. По думите му това са слагане на имунизацията на Оксфорд/АстраЗенека на хора над 65 години и отварянето на зелените коридори.

Министърът сподели още, че до 10 март би трябвало да завърши имунизирането на членовете на изборни комисии на всички равнища.

Той добави, че се работи интензивно и сполучлив летен туристически сезон, като концепцията е да се обезпечи оптималната сигурност както за идващите посетители, по този начин и за българските жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР