Въпреки твърденията на здравния министър ген. Проф. Николай Петров, че

...
Въпреки твърденията на здравния министър ген. Проф. Николай Петров, че
Коментари Харесай

Здравният министър проф. Николай Петров, като шеф на ВМА работил с роднини


Въпреки изказванията на здравния министър ген. Проф. Николай Петров, че не работи с компании, свързани с негови близки и родственици, явно не е напълно по този начин. Неговият позитивен ПР в последно време го изкара по всички огромни малките екрани, само че пък документите оставени по договорите, до момента в който е бил началник на ВМА, приказват за други неща.

В общественото пространство към този момент бе осветлен контракт за доставка на медицински консумативи, подписан с сдружението „ Ортопедие – Инвекс”, на обща стойност 1 117 731 лв. с Данък добавена стойност.

Основно открито нарушаване там бе, че заплащанията са превеждани не на това сдружение, а към друга компания от него с шеф Явор Цонев. Той пък се оказва мъжът, с който живее дъщерята на военачалник Николай Петров – Руслана Петрова, която е била чиновник на Министерство на здравеопазването и медиен консултант на служебния министър на здравето Ненков, понастоящем замествик – министър на Николай Петров.

Руслана и Явор имат към този момент дете и живеят на фамилни начала, без брак.

Фирмата бенецифиент на тази поръчка за доставка от ВМА е записана в кв. „ Витоша” в София на ул. „ 21 век”, където са и компаниите на майката на Явор Цонев – Павлинка Нецова. На същия адрес е била и ПР компанията на Руслана Петрова, която тя официално е напуснала. Вероятно с цел да се занимава с държавен ПР.

В резюмето на одиторския отчет, който ви представихме в предходна обява, има доста констатации за нарушавания на Закона за публичните поръчки и констатации за спор на ползи. Докладът е бил на вниманието на прокуратурата, само че съгласно наша информация формиране на досъдебно произвеждане е отказано.

Сигурно има и политически стимулирани учредения за това. Човекът е назначен в държавното управление да тушира безпътицата в здравната ни система, оценена в последния отчет на държавното управление за националната сигурност като особена опасност за развиването на нацията, наред с демографската рецесия.

За да не сме голословни, оборвайки изказванията на здравния министър, че не е работил с родственици и свързани лица, ви предоставяме още един документ, който попада в Агенцията за публични поръчки.

Той е към компанията „ Ортопедие-БГ”, представлявано от Явор Цонев, още веднъж за доставки към ВМА. Договорът е за 357 750 лв.. Скромно – в съпоставения с първия за над 1 млн.лв.Последният е подписан на 6.02.2017 година

В това време дъщерята на военачалник Николай Петров – Руслана е била в отпуск по майчинство, а той към момента шеф на ВМА. След изборите към този момент става министър на опазването на здравето.

Afera.bg













Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР