Въпреки технологичните и електронни времена, в които живеем, все още

...
Въпреки технологичните и електронни времена, в които живеем, все още
Коментари Харесай

Гербовете на Сливен и Крумовград вече са пощенска марка frognews.bg

Въпреки софтуерните и електронни времена, в които живеем, към момента има хора, които избират да пишат писма, тъй като с изключение на, че те са знак и жест на внимание, те са и част от едно отминало време, наситено с романтика и мемоари, в което няма толково огромна динамичност като днешния ден.

 

Автор на сливенския герб е Евгени Вълев. В настоящия си тип е признат през 1996г. Символът показва неговата еднаквост и връзката на обичаи - минало и настояще. Гербът има форма на готически триъгълен щит. Върху него са изобразени конник с тръба и Стария бряст. Върху щита е ситуирана зидова корона с пет зъбера. Гербът участва като детайл от знамето и печата на град Сливен.

 

Гербът на община Крумовград е основан от Кирил Гогов. Приет като подобен през 1998г. Основният детайл е конят. Изобразени са тополовите листа на Крумовград, както и крепостни стени. 

 

Авторът на листа с двете марки е доцент доктор Ненко Атанасов. Той сподели, че изборът на двата герба не е инцидентен, тъй като малко общини имат красиви гербове с високи художествени качества. Домакин на събитието е кметът на Крумовград Себихан Мехмед.

 

Новите марки са отпечатани в тираж от 5 500 броя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР