Въпреки слабото захлаждане, спрямо вчера, и днес температурите останаха сравнително

...
Въпреки слабото захлаждане, спрямо вчера, и днес температурите останаха сравнително
Коментари Харесай

Чувствително по-студено утре

Въпреки слабото захлаждане, по отношение на през вчерашния ден, и през днешния ден температурите останаха относително високи за сезона - най-топло беше в Чирпан, Стара Загора и Пловдив - 16°. В София, след 14° през вчерашния ден, оптималната температура през днешния ден е 10°.

Чувствително по-студено ще бъде на следващия ден - оптималните температури ще се намалят с още 5-6° и ще са сред 4 и 9°, в София - към 4°. Облачността през целия ден ще се задържи забележителна. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан североизточен вятър.

В часовете преди обяд тук-там в западната половина от страната ще има и слаби валежи от дъжд, и сняг.

Облачно ще бъде и на морския бряг, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Мъгливо и със забележителна облачност ще бъде времето в планините. Слаби превалявания от сняг се чакат тук-там в масивите от Западна България.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури в курортите ще са няколко градуса под нулата.

Облачно, прохладно, със обилни превалявания от дъжд, ще бъде времето във Англия, Испания и Португалия, както и в Северозападна Франция. В по-голямата част от Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров, ще вали сняг.

Предимно слънчево ще е в Беларус и Украйна, както и в крайните северозападни региони от Балканите. В останалата част от полуострова ще доминира облачно време. Ще има и превалявания, преди обяд на повече места в Гърция, а следобяд в Сърбия, Черна гора и Албания.

У нас, в понеделник в източната половина от страната облачността ще се раздра и ще намалее, а във вторник същото следва и в Западна България. Дневните температури още веднъж ще стартират да се покачват и през идващите дни до края на седмицата ще бъде по-топло от нормалното за сезона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР