Навръх 9 май кметът на Дупница Първан Дангов вдигна знамето

...
Навръх 9 май кметът на Дупница Първан Дангов вдигна знамето
Коментари Харесай

Кметът на Дупница окачи руския флаг в центъра на града, общински съветник го свали и хвърли в кофа

Навръх 9 май кметът на Дупница Първан Дангов подвигна знамето на Руската федерация, паралелно до тези на България и Европейския съюз. Общински консултант три пъти свалил знамето, само че то било издигнато още веднъж. Решението на кмета провокира спорни отзиви в града.

Кметът на Дупница изяснява,че с цел да означи успеха над нацисткия режим, решил да вдигне знамената на всички държави- победителки във Втората международна война, само че така свободният стълб бил единствено един, вдигнали единствено това на Руската федерация. Така то се развяло до знамената на България и Европейския съюз.



" Няма нищо по извънредно от това да наредиш Европейския съюз до това на Руската федерация. В момента държа знамената на Съединени американски щати и Англия, само че няма пилони, с цел да ги прибавя. За страдание от ДАНС получих позвъняване да смъква знамето, отхвърлих, несъмнено. Поисках документално мнение, каквото не получих ", сподели Първан Дангов - кмет на община Дупница.

Решението на кмета провокирало незабавна реакция на общинския консултант Николай Табаков, който три пъти свалил съветския байрак и го хвърлил в коша.



" Полудях, почтено да си призная, преоблякох се небрежно, отидох на общината и смъкнах това знаме и го оставих в подножието на пилона. Някой обаче отново го качи. Полудях още повече, тъй като звучеше " Ставай, страна огромная ", бях гневен ", сподели Николай Табаков - общински консултант.

Решението на кмета раздели хората в Дупница.

" Лично считам, че не е доста вярно. "

" Не ме тормози! "

" Руският байрак, не съм склонен по въпроса! "

В края на работния ден и трите флага бяха свалени от пилоните пред постройката на общината.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР