Въпреки силното си представяне на изборите за Бундестаг, партията Зелени“

...
Въпреки силното си представяне на изборите за Бундестаг, партията Зелени“
Коментари Харесай

Германия е далеч по-малко зелена, отколкото всички си мислят

Въпреки мощното си показване на изборите за Бундестаг, партията „ Зелени “ към момента няма превес в нито една немска провинция, а анализите демонстрират, че поддръжката за тях даже е по-слаба в бундеслендерите „ с доста природа “. Изглежда жителите на Федерална Република Германия към момента са по-заинтересовани от личния си разцвет, в сравнение с от превъзмогване на проблемите на климата, разясняват в редакцията на немския народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung в своя публикация, показана от организация Фокус.

„ Зелени “ желаеха да завоюват поддръжката на повече гласоподаватели на изборите за федерален парламент – освен притежателите на магазини за здравословна храна, на протестиращите младежи или на върлите екоактивисти, само че и на елементарните поданици в селата или предградията. Дори когато „ Зелени “ изостанаха в изследванията за публичното мнение, те не се отхвърлиха от претенциите си за политическо управление на страната и продължиха да приказват за „ климатично държавно управление “. В последна сметка 14,8% от гласоподавателите ги поддържаха. Това е повече от всеки път, само че единствено половината от това, което Институтът „ Аленсбах “ разпознава като капацитет при започване на годината. Дали Германия е надалеч по-малко „ зелена “, в сравнение с всички си мислят?
 Подготвят германците по какъв начин да оцеляват без ток (ВИДЕО) Подготвят германците по какъв начин да оцеляват без ток (ВИДЕО)
На фона на рекордното повишение на цените на газа в Европа Германската федерална работа за отбрана на популацията при бедствии (BBK) ра...

Дълго време екологичното схващане беше по-изразено в , в сравнение с в други страни. Съоснователят на „ Зелени “ Петра Кели беше поканена в Съединени американски щати през 80-те години на предишния век, с цел да опише повече за немския боязън от изсичането на горите и киселинните дъждове да вземем за пример. Движението против нуклеарната сила, което доближи до огромни елементи от обществото, от време на време беше осмивано в прилежащите страни, а стъпката към последователно преустановяване на потреблението й беше посрещната с учудване от мнозина. Глобалните митинги против климата също бяха доста мощно изразени в Германия през 2019 година Под въздействието на лятната суша 1,4 милиона излязоха по улиците.

„ Осъзнаването “ на климатичната рецесия, което неотдавна призна федералното държавно управление, може би от дълго време съществува от позиция на доста жители. Съюзът (ХДС/ХСС) и ГСДП също се ангажираха да се придържат към задачите за климата, заложени в Парижкото съглашение, т.е. да лимитират световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий. Тяхното изкусително обръщение: не е нужно да се трансформира всичко, с цел да се овладее казусът. Дори когато специалистите смятат стратегиите на двете партии за несъответстващи, „ Зелени “ изпаднаха в алтернатива. Всички несъразмерни претенции може да имат противоположен резултат за задачите на партията. Собствената й „ клиентела “ обаче искаше по-строги ограничения.

„ Зелени “ взеха решение за по-ранното преустановяване на производството на електрическа енергия от въглища - през 2030 година, а не през 2038 година Но това изглеждаше на доста гласоподаватели като основа за подробна полемика. В допълнение към обещанието за климата, социалдемократите предложиха на германците минимални заплати допълнително области на стопанската система и повече жилища, а Съюзът (ХДС/ХСС) – повече политическа надеждност. Макар по-голямата част от жителите на Федерална Република Германия да признават световното стопляне и да утвърждават политиката в региона на климата, за доста от тях към момента поддържането на личния разцвет е по-важна идея. Всеки втори гласоподавател споделя, че опазването на климата е най-важният въпрос, само че единствено един от всеки пети обвързва решението си за това по какъв начин ще гласоподава с проблемите на климата.

„ Зелените “ не съумяха да реализират същинско необятно влияние. Те се показаха най-слабо измежду гласоподавателите с ниско обучение. И в селските региони, с дребни изключения, те към момента играят много незначителна роля. Дори измежду гласоподавателите, които гласоподаваха за първи път, „ Зелени “ не са първа политическа мощ – такава е Свободната демократическа партия. В районите, където хората пътуват до града с използвани коли, прекосяването към обезсърчителен локален превоз или закупуването на скъпи електрически коли звучи като фантазия от бъдещето, като смяна, която най-малко не е определена непринудено. „ Зелени “ не съумяха да създадат предложение на тези гласоподаватели и по този метод да реализират същинско необятно въздействие измежду гласоподавателите.
 Заподозрян в шпионаж на гюленисти турчин е арестуван в Германия Заподозрян в шпионаж на гюленисти турчин е арестуван в Германия
Германската федерална прокуратура заяви, че проверява турски жител, обвинен в шпионаж на дисиденти за турските секрети служби, ин...

В края на краищата придвижването за запазване на климата наподобява схваща, че хората би трябвало да бъдат убеждавани малко по малко. Активистката Луиза Нойбауер неотдавна написа: Политиката на абсолютизма е началото на края, а екологията без максимализъм също е край. Обществото ще би трябвало да бъде научено на екологична политика “. Процесът на разбор на това какво поддържа обществото и какво не към този момент стартира. За да се реализира единствено немският дял от задачата от 1,5 градуса, идващото федерално държавно управление ще би трябвало да утрои напъните си в опазването на климата, съгласно изследвания. Това е част от климатичното заричане на всички партии, които в този момент приказват за вероятни обединения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР