Въпреки различията по ключови въпроси през последните години, Турция се

...
Въпреки различията по ключови въпроси през последните години, Турция се
Коментари Харесай

„Най-успешният съюз в историята”: Турция се врече в любов на НАТО

Въпреки разликите по основни въпроси през последните години, Турция се врече в обич на НАТО и акцентира, че това е най-успешният съюз в историята. Турция, която е с втората най-голяма войска в Алианса, разгласи, че слага НАТО в центъра на личната си сигурност и в това време е в центъра на сигурността на блока, съобщи „ Дейли Сабах”.

Изтъквайки, че отговорността на интернационалните организации за сигурност и защита е по-тежка от всеки път, турският министър на защитата Хулуси Акар сподели: „ НАТО е организация, която образува основата на сигурността на Европа след Втората международна война. Ние имаме вяра, че НАТО, като най-успешният съюз в историята, е жив и деен, както постоянно е бил ".

Подчертавайки обстоятелството, че Турция е член на НАТО от близо 70 години, Акар сподели: „ Докато Турция се бори против ДАЕШ, Ал Кайда, ПКК, ФЕТО и други терористични организации, продължава да способства непрестанно за ученията, структурата и личния състав на Алианса. Турция прави всичко належащо, с цел да отбрани границите на НАТО и Европа от тероризъм, контрабанда и трафик на хора. Като втората по величина войска на НАТО, тя споделя бремето на Алианса и всички негови полезности, поставяйки НАТО в центъра на личната си сигурност и в това време е в центъра на сигурността на НАТО “.

През последните години имаше напрежение сред Турция и някои от нейните съдружници в НАТО. Анкара, която е членка на НАТО от 1952 година, разгласи, че Турция извършва всички свои отговорности към организацията, само че нейните отбранителни потребности не постоянно са задоволени. Турция упрекна Съединени американски щати и други членки на Алианса, че си партнират с терористични организации, подкопавайки доверието по този метод. Вашингтон, от своя страна, подлага на критика Турция поради покупката на съветски ракетни системи С-400, което съгласно американците заплашва сигурността на Алианса. НАТО не съумя и да отбрани Турция от разрушителния темперамент на гражданската война в Сирия. Въпреки разликите, Турция си остава една от най-важните членки на най-великия защитителен съюз в историята - НАТО.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР