Въпреки приетото от парламента споразумение от 7 точки с конкретни

...
Въпреки приетото от парламента споразумение от 7 точки с конкретни
Коментари Харесай

Седми ден: Блокадите продължават, нови искания

Въпреки признатото от Народното събрание съглашение от 7 точки с съответни периоди, част от блокадите по пътищата, проведени от миньори и енергетици остават. Седми ден на „ Тракия ” има митинг.

Блокадата от Автомагистрала " Струма " беше вдигната, само че блокирана остава автомагистрала " Тракия ", в региона на 208 километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката.
-->
Сега миньорите оповестиха, че решението на Народното събрание не дава гаранции за осъществяването на седемте точки и желаеха евакуиране на териториалните проекти за обективен преход от Брюксел и записването в тях на постигнатите задължения.

Изтеглянето на проектите е невероятно, изясни Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната ” по бТВ. Парламентът направи това, което една страна може и е длъжна да направи, съобщи той.

На 4 октомври Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) излезе с публична позиция по отношение на подписаното съглашение.

Според КНСБ конфедерацията е въвлечена в партийни борби преди локалния избор в края на този месец.

„ Употребата за политически цели на организациите на самостоятелните представители на служащите в България е неприемлива. Още по-недопустимо е потреблението за политически ползи на справедливия яд на хилядите миньори и енергетици “, показват от КНСБ в публикуваната от пресцентъра на синдиката позиция.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР