Въпреки пандемията, въпреки тежките за общуване времена, въпреки всичко, в

...
Въпреки пандемията, въпреки тежките за общуване времена, въпреки всичко, в
Коментари Харесай

Питър Сейдж: Ние сме тук да израстваме и да допринасяме

Въпреки пандемията, макар тежките за другарство времена, все пак, в студиото на Радио София пристигна Питър Сейдж .

Мотивационен преподавател в над 60 страни, състезател, специалист по здраве и хранене, някогашен културист на спортно равнище, предприемач и публицист, той е създател на книгата „ Въпреки всичко “ , която е и пред българските читатели. Носител е на премията „ Бранд лауреат “ за 2013 година от „ Азиатската Тихоокеанска Бранд фондация “ за изключителни заслуги. (Отличието в предишното са получили и хора като Нелсън Мандела, Стив Джобс, Хилъри Клинтън, Тайгър Удс.)

На 16 години Питър Сейдж се отхвърля от учебното заведение, тъй като има безчет хрумвания, а на 25 към този момент е милионер. Фалира няколко пъти, само че в никакъв случай не се отхвърля и продължава напред. Попадайки в пандиза, взема решение да тества моделите си на личностно рационализиране.

„ Не съм специфичен човек, просто съм имал опити, минал съм през провокации и мога до оказа помощ на други хора, изключително в днешния свят. Същият съм като вас, само че с друга умствена настройка “, означи непретенциозно Сейдж пред слушателите.

Според него, множеството хора са научени да гледат на живота през призмата какво и за какво не могат. Чували сме „ Не “ доста повече от „ Да “. Реалността ни е построена въз основата на боязън. Трябва да вършим положителни неща, с цел да заслужим почитание и обич. Мнозинството се водят от непознатото мнение и пробват да бъдат не такива, каквито са. А това, акцентира Сейдж, ни пречи да разкрием същинския си капацитет.

По думите на създателя на „ Въпреки всичко “, има огромна разлика сред свободата и освободеността . Никоя не може да ви направи нещо прочувствено без ваше разрешение. Освободеността е положение на мозъка. Единият от двама пандизчии вижда тиня, другият – звезди. Външните условия не ни дефинират , единствено оказват помощ да определим себе си.

„ Благодарността е може би най-бързият метод да измененията вашето положение . Тревожността и депресията са резултат от мислене въз основата на привички. Благодарността и страхът не могат да живеят дружно. В една джунгла нощно време се случва всичко. Вашата мисъл е фенерче, от което зависи какво ще видите в тази джунгла “, безапелационен е Сейдж.

По думите му ние сме тук да израстваме и да способстваме. А израстваме единствено посредством провокации , не от комфорта ни.
Нашата същина не е физическото, което се вижда, а фантазиите, концепциите ни , възприятието за комизъм. Това е изискването ни за напредък .
Съществуват и вярното, и неверното. Трябва да си задаваме верните въпроси.

Вие вършиме ли го?

Чуйте диалога на Ива Дойчинова с Питър Сейдж.

Превод в ефир: Антони Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР