Въпреки острите разногласия между САЩ и Турция заради сделката за

...
Въпреки острите разногласия между САЩ и Турция заради сделката за
Коментари Харесай

САЩ все пак ще предоставят на Турция изтребители F-35

Въпреки острите различия сред Съединени американски щати и Турция поради договорката за съветските зенитно-ракетни комплекси С-400, Вашингтон ще даде своите F-35 на Анкара.

Съединени американски щати се готвят да предадат на Турция още два военни самолета от 5-о потомство, споделя представител на Пентагона, участващ в реализирането на програмата за разработка на летателните машини Joint Strike Fighter /JSF/ Джо Деллаведова, представен от Анадолската организация. Според него сега в базата „ Люк “ в Тексас на военновъздушните сили на Съединени американски щати към този момент се базират два турски F-35A.

„ Приключва подготовката за изпращането на още два самолета до базата. При това първите два е планувано да бъдат пратени към Турция през ноември тази година “, твърди той. Според него работата по програмата за създаването и производството на изтребителя от 5-о потомство продължава в сходство с предварителния проект. На базата „ Люк “ се организират образование на водачи и на механически личен състав за F-35. Всичко върви по проект, до момента в който не ни кажат противоположното, споделя представителят на Пентагона.

По данните на Анадолската организация следващите самолети F-35 ще бъдат предадени на Турция в околните седмици. Според изискванията на програмата, самолетите би трябвало да бъдат отправени към Турция единствено откакто извършат една или две години подготвителни полети в Съединени американски щати. В програмата по създаването им, с изключение на Съединени американски щати, вземат участие Турция, Англия, Италия, Холандия, Канада, Австралия, Норвегия и Дания. В нея вземат участие 10 турски компании, доставящи елементи и електронни системи за самолетите и ще обезпечат техническото обслужване на моторите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР