Въпреки масовата антируска истерия в западните медии, все по-често там

...
Въпреки масовата антируска истерия в западните медии, все по-често там
Коментари Харесай

Publico: Защо САЩ приличат на психиатрична клиника

Въпреки всеобщата антируска нервност в западните медии, все по-често там се прокрадват „ некрасиви “ изявления и репортажи, които разкриват същинското състояние на нещата. Ето, че и испанското издание Publico реши да се отдалечи от пропагандата и реши да организира разбор на протичащото се, отговаряйки на въпрос, който интересува мнозина – за какво Тръмп играе ролята на безумец? При това по този начин си е свършило работата, че към него не може да се добави нищо изключително.

В началото испанците просто привеждат хроника на събитията преди удара по Сирия.

„ През 70-те години Ричард Никсън, късоглед и незнаещ по какъв начин да се измъкне от Виетнам взема решение, че правейки се на безумец, ще успее да изплаши Хо Ши Мин: ето, в случай че той не подпише спокойно съглашение, то неконтролируемият американски президент ще натисне нуклеарното копче. Теорията за лудия водач подразбира, че президентът на Съединени американски щати, с цел да реализира световна надмощие би трябвало да се прави на необмислен и непредсказуем, кадърен да употребява мощ, с цел да плаши своите врагове, без да обръща внимание на вероятните последици. С Доналд Тръмп в Белия дом, Джеймс Матис с название „ Бясното куче “ като министър на защитата, Джон Болтън (последовател на злощастния Дик Чейни) с служба на консултант по националната сигурност и непрекъснат представител на страната в Организация на обединените нации Ники Хейли, управлението на Съединени американски щати е просто психиатрична клиника, следена от Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ. Единствено луди могат да вземат решение за преместването на американското посолство в Ерусалим и само безумци биха били в положение да употребяват устроения от тях фарс на морално негодуване като претекст за военната експанзия на Съединени американски щати, Франция и Англия против Сирия.

Прегледът на събитията, предшестващи офанзивата поради хипотетичната приложимост от Дамаск на химическо оръжие, още един път ни показва, по какъв начин истината още веднъж става първа жертва на войната:

На 29 март Тръмп разгласи, че ще изтегли своите войски от Сирия.

На 3 април според „ Times of Israel “ президентът на Съединени американски щати получава обезпокоително позвъняване от Нетаняху, в хода на което последният показва своята угриженост от това, че Съединени американски щати оставят Израел „ самичък “ против иранския зложелател в Сирия. За Тел Авив „ алената линия “ не е химическото оръжие, а наличието в Сирия на отряди опълченци, ръководени от Техеран. Еврейският водач, почитател на „ Теорията на безумеца “ желае от Тереза Мей да направи с иранската нуклеарна стратегия нещо наподобяващо на това, което тя съумява да направи с „ химическото оръжие “ в Сирия.

На 7 април сирийските „ Бели каски “ и деятелите от Центъра за документи на нарушаванията (Violations Documentation Center), финансирани от Съединени американски щати и техните съдружници оповестяват за приложимост на химическо оръжие от държавното управление на Асад в Дума. Но нали сирийският президент не е вманиачен и не е самоубиец и не му е преференциално да прави сходни закононарушения и да настройва против себе си страните от НАТО, освен това, когато, с помощта на постигнатите „ съглашения за помирение “ към този момент е поел под надзор град Дума…

На 9 април Израел под прикритие на димната завеса на пропагандата на терористите незаконно нападна въздушната база „ Тияс “ в Сирия, убивайки 14 сирийски и ирански военнослужещи. Няма смисъл и да се загатва, че нито една интернационална организация не е изразила митинг по този мотив.

На 10 април ФБР нахлува в офиса на персоналния юрист на Тръмп в търсене на документи, свързани с отнасящите се до президента полови кавги по случая „ Сторми Даниелс “, което може да му коства президентството. Благодарение на тази офанзива Тръмп печели време, с цел да успее да приготви отбраната си. Трябва още да се огледа дали инспекторите не са другари на президента, които да са желали да изземат въпросните документи преди този момент да го направи арбитър Мюлер. Връзката сред този случай и бомбардировката на Сирия припомня на офанзивата, подхваната през август 1998 година от Бил Клинтън по хипотетичните заводи с химическо оръжие на Осама Бен Ладен в Судан, която отвлече вниманието от показанията на Моника Люински пред Голямото жури ден по-рано.

На 11 април Русия и Сирия отхвърлиха потреблението на химическо оръжие и обявиха, че създател на подправената вест е разгромената съпротива. За да потвърдят това, те поканиха Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) да посети Дума. Но безумецът заплаши Москва с изстрелването на „ красиви, нови и умни “ ракети срещу Сирия, въпреки и на идващия ден да опровергава това: „ Никога не съм приказвал по кое време точно ще бъде извършен ударът по Сирия. Може да бъде доста скоро или напълно не скоро! “.

На 13 април Съединени американски щати Франция и Англия изстреляха 103 ракети по хипотетичните складове на химическо оръжие в Сирия, от които 71 бяха прехванати от сирийските системи за Противовъздушна отбрана съветско произвеждане (войната е и бизнес, допускащ да се покажат опциите на демонстрираното оръжие!). Но тогава за какво не помислиха за евентуалната екологическа злополука и за хилядите вероятни жертви? Защо не поддържаха отчета на ОЗХО? Или се побояха, че оценката на специалистите може да се окаже сходна на тази, която през 2002 година направи посланикът на Организация на обединените нации Ханс Блик, декларирал тогава, че след своите съвсем четири хиляди визити по цялостен Ирак не е разкрил никакво химическо оръжие? Или ще стане тирада за чисто американският метод за деяние: първо стреляй, след това питай “, написа испанското издание.

На процедура обстоен лист, ще прибавим само нуждата незабавно да се реалокира вниманието на западните медии от Скрипал на нещо по „ непоносимо “, само че доказващо „ злобността на Русия. А и също по този начин, че най-разумният в Белия дом се оказва индивидът с прозвището „ Бясното куче “, което към този момент приказва доста, в случай че не и всичко.

Но испанците не се стопират просто с изброяване и са се пробвали да дефинират от своята камбанария за какво Съединени американски щати устройват това ракетно шоу. Ще отделим това-онова от разбора.

„ Цели на военната експанзия:

Да се изпрати „ предизвестие на Иран “, настояват в Съединени американски щати, въпреки и в реалност те да желаят да накарат Техеран да напусне Споразумението за нуклеарната му стратегия преди края на месец май, когато Тръмп би трябвало да вземе решение дали да го обновява или да се откаже от него.

Да се сътвори атмосфера на неприязън във връзка с Русия, да се ускори дипломатическият, политически, стопански и боен напън по отношение на нея в навечерието на провежданото в страната Световно състезание по футбол. През март Западът упрекна Москва в отравянето с препарата „ Новичок “ двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия. Опровержението на Москва и заявките, както на ОЗХО, по този начин и на военната английска лаборатория в Портън Даун за невъзможността да потвърдят, че посоченото отровно вещество е създадено в Русия не предотвратиха огромната дипломатическа рецесия. Западът се опасява, че Русия се трансформира в „ стратегически съперник “.

Той се пробва да отслаби самият Владимир Путин, по едно и също време пробвайки се да открие нов Елцин, който да е обуздан и да подхожда на ползите на Съединени американски щати. И големият дипломатически, политически, стопански и боен напън върху Русия се подхваща точно с тези цели. Да се упражни напън върху Русия за да се реализира от нея подписване на контракт, който да е допустимо най-приемлив за ползите на Съединени американски щати в Сирия.

Да се усилят разноските за войната в Сирия за Русия и Иран, с цел да затънат в сирийското тресавище, защитавайки Асад, все пак, че още през декември предходната година Владимир Путин разгласи, че военната интервенция в Сирия завършва.

За да стане главното настоящо лице на сирийската сцена, въпреки и както в този момент, да не „ стъпва и с крайник на нея “. Тройката, засилена от Израел, Саудитска Арабия и техните лобисти си връща контрола над Близкия изток, отчасти изгубен, откакто Барак Обама концентрира своите съществени старания върху сдържането на Китай.

Да се приключи Споразумението за преустановяване на огъня, реализирано на конференциите в Астана. На 6 април терористите обстреляха с ракети и мини жилищните квартали на Дамаск, вследствие на което бяха убити осем и ранени 38 мирни жители. Това нахлуване бе като бутилка О2 за измъчените терористи. Защото единственото, което можеше да ги избави бе намесата на Съединени американски щати.

Да се покаже високата степен на вероятността Съединени американски щати да извършват заканите си: нещо като обръщение към Иран и Турция.

Да се отслаби антирасистката битка за тъждество и публично богатство в Съединени американски щати, Франция и Англия “, оповестява Publico.

Да, незабавно се вижда, че в изданието даже и да не са слушали или чели Лавров, то сигурно гледат испанската редакция на Russia Today. Макар и да не е нужно да си талант, с цел да достигнеш и самичък до направените от съветското външно министерство заключения: Съединени американски щати в действителност мощно прикриват терористите. Още повече, че едно от главните претенции към Асад от страна на Съединени американски щати е неотложно да приключи военните дейности, т.е. да даде на терористите да се прегрупират, поизлекуват и да заредят. Също по този начин на повърхността лежи и бомбардировката като предпочитание „ да се покаже кой е господарят на къщата “ на целия Близък изток и да се „ помогне на Израел в битката против Иран “.

За нас е значима точката, в която испанците към този момент напълно намерено описват, че Западът желае от Русия не просто отстъпки, а нов Елцин „ обуздан и подобаващ на ползите на Съединени американски щати “. Да, те желаят подписване на преференциални за тях контракти освен по Сирия, само че и това им е малко. Сега към този момент им е равнодушно дали Русия ще се изтегли от Сирия и Донбас.

Докато в Русия се води политика, друга от елциновата и ще бъдем врагове, просто тъй като можем да станем „ стратегически съперници “. С една дума, всички диалози на Тръмп, че желае да дружи с Русия се свеждат с готовност да дружи точно с тази Русия от 90-те години, за което и есента на предходната година писа Тилърсън.

Това е същото, за което от дълго време приказват патриотите в самата Русия, това е същото, което от време на време се прокрадва в думите на западните политици и което последователно се появява в техните медии. Следва да предположим, че в околните години отводът от политиката на Елцин и Козирев ще стане още един от мотивите за въвеждане на наказания против нашата страна. Впрочем, дано се върнем към испанците.

„ Казвах, че това е безумство: не атакувай Сирия… Тези дейности няма да донесат нищо положително за Съединени американски щати! “, се обръщаше Тръмп към Обама през 2013 година И какво се промени? За да може президентът на Съединени американски щати извърши антиконституционни дейности и нападна друга страна без глоба на Конгреса, би трябвало да съществуват доста значими аргументи, доста по-сериозни в сравнение с „ нуждата “ да се накаже президентът на тази страна за убийството на десетки лични жители. И дано не забравяме, че доста от най-близките съдружници на Съединени американски щати са професионални серийни убийци.

Конгресът, съизвършител на своя безумец даже не го укори за заявката, че има намерение да бомбардира Сирия повторно, „ в случай че режимът още веднъж прибегне “ към въпросните оръжия. Дори и Ердоган не се осмелява на сходни дейности без единодушието на Народното събрание на неговата ислямска република! „ Атакуващата тройка “ не желае никакви оправдания, тъй като още през 2017 година тя упрекна Асад в използването на химическо оръжие и стовари дъжд от ракети върху Сирия. Между другото, половин милион сирийци бяха убити благодарение на нормално оръжие. Но „ атакуващата тройка “ изхарчи милиони $ за военна подготовка не, с цел да отмъсти за гибелта на бедните сирийци. Те не проляха и една сълза във връзка десетките хиляди цивилни, грубо убити в Йемен от силите на обединението САЩ-Саудитска Арабия.

И в случай че тази тройка фактически знаеше месторазположението на тези хранилища, то за какво просто не осведомиха за това Организация на обединените нации? Много просто – още през януари във Вашингтон на съвещание на „ Малката група по Сирия “ бе решено Асад да бъде упрекнат в използването на химическо оръжие. Трябва да се напомни на Тръмп със същите зоологически термини, които той като предписание употребява във връзка с сирийския президент, че зад лъва от Дамаск стои съветската мечка, а може би и китайският змей, който води в Сирия не политика на „ хирургическите офанзиви “, а на „ акупунктура “. Тръмп, безумецът, разгласи комерсиална война на Пекин и към този момент получи два решителни отговора от Си Дзинпин.

Китай ще наложи търговски мита в размер на 25% върху внасяните от Съединени американски щати артикули.

В деня на офанзивата на тройката против Сирия Китай стартира най-мащабните военноморски маневри в своята история във водите на Южнокитайско море паралелно до тайванския проток.

Военните спорове съвсем постоянно стартират поради търговски разногласия, а кървавата сирийска месомелачка към този момент е засегнала Турция, Ливан, Ирак, Иран и Русия, прекъсвайки комерсиалните пътища на Евразия. Близкият изток, който също си има своите Безумци, се движи към огромна злополука, освен това без спирачки “, обобщават испанците.

Няма какво изключително да се добави, с изключение на вярата, че Тръмп просто се прави на психар в американската лудница, а не е в действителност подобен.

Превод: Поглед.инфо
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР