Въпреки доказаните вреди от алкохола много хора продължават да го

...
Въпреки доказаните вреди от алкохола много хора продължават да го
Коментари Харесай

Ето кои са най-честите митове за алкохола

Въпреки потвърдените вреди от алкохола доста хора не престават да го употребяват. Какво би трябвало да знаем за използването на алкохол? Какви легенди се възпроизвеждат най-често?

1. Алкохолът няма калории

Противно на това разбиране, алкохолът има килокалории и потреблението му може да способства за наднормено тегло и даже затлъстяване, 1 g алкохол съдържа почти 7 kcal, написа actualno.com. Те могат да бъдат наречени празни калории, тъй като не обезпечават на тялото никаква хранителна стойност.

2. Алкохолът подкрепя храносмилането

Алкохолът има позитивен резултат върху храносмилането? За страдание не - това е различен мит. Алкохолът нервира стените на стомаха и злоупотребата с него може да докара до патофизиология, например в панкреаса и черния дроб, чието вярно действие въздейства върху храносмилането.

3. Алкохолът усъвършенства качеството на съня

Алкохолът от време на време се третира като вещество, което ви оказва помощ да заспите. Въпреки че в доста случаи се получава мечтаният резултат, този способ надалеч не е верен. Нощната отмора след пиянство на алкохол не е толкоз скъпа, колкото при положение на естествено заспиване, тъй че след пиянство може да се разсъните сънливи и нервни.

4. Комбинацията от алкохол и енергийни питиета ни разрешава да пием повече

Алкохолът не би трябвало да се смесва с т.нар енергийни питиета. Смята се, че тази примес има негативен резултат върху тялото. Направени са доста проучвания по този въпрос и учените стигат до следните изводи:

- Енергийният резултат не разрешава по-голяма консумация и не оказва помощ за по-лесно преправяне на алкохола.

- Смесването на алкохол с енергийни питиета не усилва вашия " предел " за обща консумация на алкохол.

5. Смесването на разнообразни типове алкохол ни напива повече

Интересен факт е циркулиращата информация за смесването на питиета. Обикновено се счита, че пиенето на разнообразни типове алкохол едновременно, като бира и вино или водка и уиски, води до доста повече замайване. Освен това се твърди, че смесването на разнообразни питиета усилва силата на махмурлука. Но в действителност не е по този начин - в случай че желаеме да избегнем махмурлука след пиянство, просто не би трябвало да използваме алкохолни питиета. Проучванията не удостоверяват появяването на по-силен махмурлук след разбъркване на разнообразни типове алкохол. Но от кое място идва този мит? Рядко се случва човек да изпие една бира и чаша вино. Когато смесваме няколко типа алкохол, нормално и количеството е по-голямо. Освен това, когато стартираме да пием бира и преминем към нещо по-силно, като водка, нормално пием и твърдия алкохол с сходно движение, без да обръщаме внимание на по-високото наличие на етанол. Затова ни се коства, че смесването на разнообразни типове алкохол ни опиянява повече.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР