Въпреки днешното изобилие от продукти, червилото е това, което се

...
Въпреки днешното изобилие от продукти, червилото е това, което се
Коментари Харесай

Странните факти, които не знаете за червилото

Въпреки днешното обилие от артикули, червилото е това, което се е трансформирало в най-важния детайл от грима.

Дали ще го носим всеки ден или ще го слагаме единствено по специфичен мотив, надали има жена, която да не нанася мъничко цвят и искра на устните си за повече сексапил.

Прочетете някои в действителност странни и любопитни обстоятелства за червилото.

5000 години история

Червило са носели дамите още в антична Месопотамия. Първото, направено от индивида червило, се е появило преди към пет хиляди години. Жените стривали скъпоценни камъни и употребявали прахуляк от тях, с цел да оцветяват устните си. Има свидетелства, че е допустимо в праисторически времена дамите да употребявали сока от плодовете, с цел да оцветят устните си.

Рибени съставки

Звучи зле, само че някои артикули за устни имат съдържат рициново масло или даже люспи от риба, които явно придават блясъка, който харесваме. И в случай че си мислите, че тези съставки са неприятни, то ще ви кажем какво са употребявали дамите в Средновековието, с цел да реализиран блестящи устни – овча тлъстина и пюре от червен корен.

Анулиране на брак

Да, повода е била в червилото. В Европа по време на Тъмните епохи носенето на червило е било симптом, че дамата е продажница или от нисша класа. Подобна стигма е присъща и за други интервали. В годините след 1700 английският парламент постановил, че мъжете могат да анулират брака си, в случай че подозират, че дамата ги е прелъстила, носейки червило и руж. Гримът се е възприемал като тип вещерство.

 Странните обстоятелства, които не знаете за червилото

Президентът на Съединени американски щати носил червило

Не, не Барак Обама или Тръмп. Според някои източници Джордж Вашингтон е обичал да носи червило.

Модерното червило се появява през 1900

Годините след 1900-та са били интервал на нововъведения в производството на червило. През 1915 година Морис Леви основава съвременна туба, а въртящата се гилза, която употребяваме и през днешния ден, дебютира през 1923 година Няколко години по-късно, през 1930 година, Max Factor основават първия в света глос за устни.

За малко да забранят червилото в Ню Йорк

През 1920 година нюйоркският здравен съвет е обмислял възбрана на червилата, поради паника, че продуктът може да токсини мъжете, които целуват дами с червило. А като се има поради, че някои червила съдържат олово, може би тази концепция не е била напълно неоснователна.

 Странните обстоятелства, които не знаете за червилото

Днес мъжете обичат да носим червило

Изследване посочило, че мъжете задържат погледа си по-дълго върху жена, която носи червило. Според резултатите мъжете се заглеждат приблизително в продължение на 7,3 секунди по дами с алено червило, 6,7 секунди по жена с розово червило и едвам 2,2 секунди по жена с бледи устни.

А дамите в действителност обичат да носят червило!

Всяка година по света се продават 800 или 900 милиона червила. Европейските дами наподобява обичат червилото най-вече – единствено тук се продават 300 милиона гилзи с цветове за устни.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР