Въпреки че силата на урагана „Харви” в Съединените щати намалява,

...
Въпреки че силата на урагана „Харви” в Съединените щати намалява,
Коментари Харесай

Апокалипсисът в САЩ заради "Харви" е пълен

Въпреки че силата на урагана „ Харви” в Съединените щати понижава, в последните часове бурята наложи затварянето на летището в Хюстън и евакуацията на хиляди хора.

Международното летище „ Джордж Буш” прекрати работа поради наводненията, породени от урагана. По-малките летища в региона също не работят, тъй като са наводнени пистите и пътищата към тях.

 Ураган
Снимка: Reuters

Една от най-големите лечебни заведения в Хюстън – „ Бен Тауб”, се изтегля поради наводняване на по-ниските етажи, прекъснало електричеството.

Последиците от „ Харви” са по-лоши от това, което се очакваше, оповестиха от американската Федерална метеорологична работа.

Все отново силата на урагана към този момент е паднала до тропическа стихия.

Кметът на Хюстън Силвестър Търнър съобщи, че не съжалява за решението си да не издава заповед жителите на града да се изтеглят преди урагана Харви.

Търнър удостовери на конференция нощес, че най-хубавият вид за жителите на Хюстън и покрайнините е бил да останат на място. Той изясни аргументите за решението си - фактът, че не е било несъмнено накъде ще се насочи бурята, както и „ безумната” по думите му логистика на незабавната евакуация на 2,3 милиона души.
 Ураганът
Снимка: Reuters
Търнър подсети за горчивия опит от евакуацията преди урагана „ Рита” през 2005 година, когато доста хора, бягащи от града, останаха блокирани в тапите по локалните пътища повече от 20 часа, което докара до десетки смъртни случаи. Прогнозите, че „ Рита” ще удари Хюстън, не се сбъднаха.

Кметът заяви, че до 17 ч. през вчерашния ден полицията и пожарната на Хюстън са получили съвсем 6000 повиквания за помощ и са избавили над 1000 души, множеството блокирани на покрива или тавана на къщите си. Търнър посочи, че към този момент има единствено един доказан смъртен случай - жена, която е починала в събота вечер, когато излязла от колата си на наводнена улица.
 Ураганът
Той добави, че 22 хеликоптера работят за локализирането на бедстващи по покривите, като 16 от тях са от бреговата защита на Съединени американски щати, а 35 лодки и 53 самосвала избавят хора във високите води.


Източник: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР