Въпреки че с мерките за изолация и физическо разстояние беше

...
Въпреки че с мерките за изолация и физическо разстояние беше
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията от коронавирус не е завършила, страните да се подготвят за нова вълна

Въпреки че с ограниченията за изолираност и физическо разстояние беше спечено време за битка с пандемията на ковид, тя към момента не е завършила. За това предизвестиха от Регионалното бюро на СЗО за Европа. Оттам считат, че подготовката за възможна нова вълна наесен би трябвало да е главен приоритет за страните от Стария континент.
Според европейския районен шеф на организацията Ханс Клуге би трябвало да се употребяват опциите за възстановяване на готовността за тази борба, където те съществуват. Той съобщи, че световният баланс на пандемията е близо половин милион смъртни случая и че броят на доказаните случаи е надхвърлил 8 милиона, до момента в който европейският район съставлява 31 % от всички случаи и 43 % от смъртните, написа БГНЕС.
„ След няколко седмици намаляващ брой на инфектираните случаи в някои страни, междинният брой нови случаи в целия европейски район в този момент се стабилизира от към 17 000 до 20 000 дневно, само че през последния месец броят на страните със доста нарастване на кумулативната периодичност се е утроил - от 6 до 21 страни ”, сподели Клуге.
Тъй като коронавирусът към момента е деен в доста страни, той счита, че е решаващо да се възобнови естествения живот след изолираност. " Също по този начин е доста значимо управляващите да създадат всичко допустимо, с цел да основат нападателна система за мониторинг на тестване, наблюдаване на инфектирани хора и намиране на контактите им, с цел да се избегнат скъпоструващи спомагателни ограничения за изолираност при положение на рецидив на вируса ", сподели Kлуге. Той акцентира, че ограничаващите ограничения би трябвало да бъдат отстранени с нараснало внимание и рискът остава висок за всички страни.
" Благодарение на новите прозрения, които печелим с всеки минал ден, ние се приближаваме към ефикасното лекуване и имунизациите против COVID-19 ", споделя Клуге, припомняйки резултатите от изследване, оповестено през вчерашния ден, което сподели, че ниските дози стероиди от дексаметазон понижават смъртността от вируси. с една трета при тежки пациенти. Той предизвести, че като спомагателна тежест за здравните системи сезонът на грипа ще последва края на лятото и че единствено една трета от популацията над 65-годишна възраст е имунизирано против тази болест.
По-рано през днешния ден от Световната здравна организация оповестиха, че в изискванията на пандемията с COVID-19, броят на случаите на туберкулоза може да нарасне. Според организацията в европейския район се следи 60 процентно понижение на откриването на случаите на туберкулоза, което може да докара до 7 000 спомагателни смъртни случая.
23 000 души умират годишно от туберкулоза на Стария континент, а над 260 000 се разболяват. Сред тях се следят 77 000 случая на лекарствено-устойчива форма на това заболяване. СЗО е показала своите рекомендации за продължение на оказването на помощ на туберкулозно болните в изискванията на пандемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР